SE UDELEŽITI JAVNE PRIREDITVE ALI RAJE NE? Strah med Novogoričani, vodstvo občine čaka navodila države (FOTO)

Goriška

Vodilni predstavniki Mestne občine Nova Gorica so se včeraj sestali s stroko zaradi klicev organizatorjev javnih prireditev in občanov glede novega koronavirusa. Po sestanku so pozvali k upoštevanju priporočil za samozaščitno ravnanje tudi na javnih prireditvah, občanom pa so na voljo tri nove telefonske številke za zdravstvene informacije.

Podžupani mestne občine Nova Gorica Simon Rosič, Elena Zavadlav Ušaj in Sašo Kogovšek so se sestali z epidemiologom Mariom Fafangelom iz novogoriške izpostave Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in poveljnikom štaba občinske civilne zaščite Andrejem Biaggiom. Sestanek je potekal zaradi številnih klicev organizatorjev javnih prireditev na mestno občino z vprašanjem, ali naj prireditev v danih razmerah izvedejo ali ne. Ob tem je veliko občanov klicalo, ali naj se dogodkov udeležijo.

Z novogoriške občine so sporočili, da je vodstvo prisluhnilo priporočilom stroke glede samozaščitnega ravnanja in da so sicer dnevno v pričakovanju navodil države. Vlada je sicer že objavila priporočila, da naj se ljudje izogibajo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko oseb. Poleg tega je priporočljivo tudi redno umivanje rok, kašljanje v rokav in redno zračenje prostorov. "Zato pozivamo občane, da upoštevajo ta priporočila za samozaščitno ravnanje, kar bo najbolj zajezilo morebitno širjenje koronavirusa," so še zapisali v sporočilu za javnost.

V zdravstvenem domu Nova Gorica so na voljo tudi tri nove telefonske številke za zdravstvene informacije v primeru suma okužbe z novim koronavirusom. Za odrasle sta od ponedeljka do petka med 8.00 in 20.00 na voljo za informacije številki 051 656 580 ali 051 656 558. Za otroke pa je med 8.00 in 15.00 na voljo številka 051 656 509.

Obenem so z občine še sporočili, da prebivalce stroka v primeru znakov okužbe poziva, naj raje kot obiščejo osebnega zdravnika opravijo telefonski posvet z njim oziroma pokličejo na navedene telefonske številke.

Med vikendom je na voljo tudi dežurna služba, ki je dosegljiva na telefonski številki 05 330 11 17. Za vse tiste, ki niso bolni, a bi želeli dodatne informacije glede koronavirusa, pa je na NIJZ vzpostavljena telefonska številka 031 646 617, in to vsak dan med 9. in 17. uro.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija