ŠE ŠTIRI LETA DIREKTOR: Duško Madžarovič o izzivih in dosežkih športa v Kopru (INTERVJU)

Koper

Na čelu koprskega Javnega zavoda za šport naslednje štiri leta ostaja Duško Madžarovič. Z njim smo govorili o ponovni kandidaturi in izvolitvi na mesto direktorja, o preteklih izzivih in dosežkih, zazrli pa smo se tudi v prihodnost.

Duško Madžarovič

Ali ste pričakovali, da boste ponovno izbrani na čelo Javnega zavoda za šport?

Nikoli ničesar ne pričakujem v življenju, lahko si samo želim in upam. Celo življenje delam na področju športa, poznam problematiko, razumem težave športnih društev, imam bogate organizacijske in vodstvene izkušnje skratka, 100-odstotno vem, da zmorem. Poznam pa tudi kakšnega direktorja Zavodov za šport iz Slovenije, ki nima nobene povezave s športom. No, takšnega direktorja si osebno ne bi želel za Koper.

Zakaj ste se odločili, da se ponovno potegujete za to mesto?

Zelo enostavno. Zavod sem dobil v vodenje v slabem stanju in z obstoječimi dolgovi. Zavod smo postavil z reorganizacijo v bistveno boljše stanje, dolgove v višini preko 300.000 evrov smo vrnili, želim si pa še precej stvari pripeljati do konca.

Kako ocenjujete vaš pretekli mandat?

Ocenjevanje mojega dela prepuščam Svetu zavoda in županu Alešu Bržanu. Glede na potrjen nov mandat smatram, da so z mojim delom zadovoljni in se iskreno zahvaljujem.

S koliko sredstvi razpolagate?

Letna proračunska sredstva so cca. 3,5 milijona evrov.

Kateri so večji cilji, ki ste jih začrtali in dosegli v preteklem mandatu?

Na območju Športnega parka Dekani, med drugim, dokončanje prizidka objekta z ureditvijo dveh garderob, sanitarij, dostopa za invalide do sanitarij, prenova garderobnih prostorov, fasade in drugih pomožnih prostorov, zamenjava umetne trave na velikem pomožnem igrišču, legalizacija poslovnega objekta za gostinsko dejavnost, izvedba legalizacije športnih objektov in površin za šport (postopek v zadnji fazi upravnega postopka na UE Koper) ter ureditev lokostrelskega strelišča.

V Športnem parku Bonifika med drugim izpostavljam uspešno izvedbo evropskega prvenstva v nogometu U21, prevzem plezalne stene v upravljanje in uspešna izvedba svetovnega pokala v plezanju septembra 2022, izgradnjo in prevzem v upravljanje skate park-a, odplačilo finančnega najema za nogometni in atletski stadion, …

Lahko torej rečem, da smo v preteklem mandatu porabili ogromno energije za odpravljanje napak pri gradnji športne infrastrukture, ki je bila posledica hitrega izvajanja pred volitvami. Ogromno dela na tem področju pa nas, na žalost, še vedno čaka. Tudi sanacija finančnih dolgov za nazaj je nekaj, kar otežuje normalno delovanje, pa smo kljub temu naredili veliko. Navedel sem le nekaj iztočnih točk, katere bom s svojimi sodelavci nadgradil in tako zagotovil, da bo zavod uspešen primer uspešnega zavoda, ki bo servis našim občanom in drugim uporabnikom športnih objektov in površin.

Katere projekte iz preteklega mandata bi izpostavili kot še posebej uspešne?

Vsak projekt je izziv zase in uresničitev kateregakoli je zame uspeh in osebno zadovoljstvo. Vse, kar omogoča boljše pogoje za šport in rekreacijo v naši občini, je zame izrednega pomena. Morda kot športniku in organizatorju športnih prireditev nekoliko več čustev sreče prihaja ob izvedbi velikih športnih prireditev, kot sta bili Evropsko prvenstvo v nogometu U21 in pa Svetovni pokal v plezanju 2022.

Je kakšen projekt, ki vam ga ni uspelo udejanjiti in ga nameravate v naslednjem mandatu?

Vsak projekt je vezan na proračunska sredstva, eventuelno oblike sofinanciranja Fundacije za šport, evropskih sredstev ali sofinanciranje kakšne druge organizacije (npr. NZ Slovenije), zato včasih želje niso vedno uresničljive. Želim pa si z vsem srcem, da Park urbanih športov ob ŠRC Bonifika zaživi v celoti v naslednjem mandatnem obdobju.

Na kaj vse se boste osredotočili v naslednji šitirh letih, kaj bodo prioritete?

Zavod zagotavlja gospodarno in učinkovito ravnanje z javnimi sredstvi in vsa leta dosega cilje tako na področju investicij kot tudi na področju investicijskega vzdrževanja. Imeti športno infrastrukturo v čim boljši kondiciji in s tem omogočiti čim boljše pogoje za naše športnike, za doseganje vrhunskih rezultatov, in vse oblike rekreacije za naše občane, so definitivno prioritete.

Ali načrtujete sodelovanje tudi z ostalimi zavodi na koprskem območju?

Želimo si še okrepiti sodelovanje z zavodom za turizem, kulturo in mladino na segmentu športnega turizma, nasploh pa okrepiti sodelovanje z MOK in drugimi javnimi zavodi ter panožnimi športnimi zvezami in turističnimi subjekti (hotelske nastanitve, agencije,…) v zvezi z izvedbo večjih športnih prireditev, priprav športnikov, torej čim večji poudarek pri razvoju športnega turizma v naši občini. Za športni turizem imamo izredno dobre pogoje (geografska lokacija, klima in športna infrastruktura), morda ne ravno najboljša hotelska ponudba, ki pa je v procesu izboljšave zadnja leta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
mente |  21 .06. 2023 ob  09: 18
25
Madžarovič ti imas veliko iskusnje in povezave na sport? niti jaz nebi imel takega direktorija kot si ti ker sploh NIMAS POJMA GLEDE SPORTA.
Imeli ste več kot teden dni časa za pripravo tega intervjuja, čas, ki ga je imel novi direktor, da je razumel zastavljena vprašanja ...... oprostite on ni sposoben odgovorit na take uprasanje, so odgovorili Svet zavoda..... ahahahahahahahahahahahahaha ampak katero izobrazevanje ima Madžarovič? a zna govorit italjansko? anglesko? ali zna samo dvigni tezi? ahahahahahahahahahahah

Cat WOMAN |  21 .06. 2023 ob  09: 10
26
Res, strašen MANAGER. Lahko ga kdo povabi v kakšno večje slovensko podjetje, da jim tam pomaga s svojim znanjem in izkušnjami ? Svašta,