SE SPRAŠUJETE, KDAJ BODO TRGOVCI LETOS DALI V PRODAJO BOŽIČNE OKRASKE? Prvi korak je bil narejen danes

Svet

Božički in "božičke" so danes, sredi poletja, zavzeli dansko prestolnico. Več deset se jih je v popolni opravi in spremstvu nekaj severnih jelenov in škratov najprej zbralo ob kipu Male morske deklice, nato pa so si dansko prestolnico ogledali še z ladje. Božički so se sicer na Danskem zbrali na svojem vsakoletnem svetovnem kongresu.

Kongres bo trajal do četrtka, gre pa za prireditev, ki vse od leta 1957 poteka v zabaviščnem parku Bakken severno od Koebenhavna. Cilj je tudi v povsem drugem letnem času širiti božično vzdušje miru in negovati vezi med božički z vsega sveta, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot pravijo v zabaviščnem parku, je tradicionalno srečanje sprožil eden izmed njihovih uslužbencev, ki je bil mnenja, da božiča ne bi smeli praznovati le enkrat letno. Udeleženci so med drugim pripotovali z Japonske, ZDA, Velike Britanije in Nemčije.

Kot je za dpa povedal božiček Wolfgang Pomp iz Bonna, se sam kongresa udeležuje že od leta 1996 in vedno znova se veseli srečanja s kolegi z vsega sveta. Pri tem je izpostavil japonskega kolega, ki mu je ime Paradise (po slovensko paradiž oz. nebesa) Yamamoto. "Če ti je tako ime, ne potrebuješ ničesar drugega na vsem svetu, se mi zdi," je dejal Pomp.

Njegov kolega iz nemškega Röthenbacha Nikolaus Guido Ottilinger pa je povedal, da je biti božiček zelo zabavno, a je to tudi izjemno težko delo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija