ŠE PRED MESECI JE BIL NA SEZNAMU NAJBOLJ ISKANIH OSEB: Včeraj pa je na koprskem sodišču povedal to

Kronika

Enis Kočan, obtožen vpletenosti v tihotapljenje 300 kilogramov heroina, je v torek na koprskem okrožnem sodišču krivdo zanikal. Kočan je bil pred dobrimi štirimi meseci na Europolovem seznamu najbolj iskanih oseb, dokler ga 4. februarja letos niso prijeli v Španiji, poroča časnik Delo.

Delo še navaja, da je okrožna državna tožilka Vesna Medica predlagala, da sodišče postopek združi s tistim, v katerem se že zagovarjajo nekateri drugi, domnevno vpleteni v posel s 302,3 kilograma droge. V koprskem pristanišču so jo namreč 25. aprila 2018 zasegli med pošiljko lepila za keramiko. Iz Irana je priplula na turški ladji, v 25 vrečah pa so cariniki in koprski policisti našli zelo čist heroin.

Policija je v zvezi s primerom maja 2019 prijela Gregorja Setnikarja in Arisa Alibašića, kasneje pa še domnevnega naročnika pošiljke heroina Aleksandra Vettorazzija. Proti tej trojici na koprskem sodišču že poteka sojenje. Po prepričanju tožilstva so pri organizaciji in izvedbi prevoza heroina delovali kot hudodelska združba, za organizacijo operacije pa je poskrbel Vettorazzi.

Kot navaja Delo, so vsi trije vmes že odšli iz pripora. Z Vetorazzijem tako pristojni ne morejo stopiti v stik, po neuradnih podatkih pa ga v Sloveniji ni. Približno tri mesece po drugem začetku sojenja sta na obravnave nehala hoditi še Setnikar in Alibašić, ki se s sojenjem v nenavzočnosti strinjata. Sojenje četverici, ki ji grozi 15 let zapora, se bo tako znova začelo 5. julija letos.

BONUS VIDEO: Načrti ZRS Koper za naslednjih pet let so jasni

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  08 .06. 2022 ob  14: 00
Narkodilerji na prostosti...NORO kje jaz živimjQuery112305526280861566397_1654689537595??!!!!