SE POČUTITE, KOT BI VAS KAJ 'POVOZILO'? Morda vam primanjkuje tega vitamina

Zdravje

Če se počutite utrujeno in izmučeno, vam morda primanjkuje vitamina D. Gre za enega od mikrohranil, katerega zadostno raven v telesu je po mnenju strokovnjakov veliko težje vzdrževati kot pri drugih vitaminih. Prav zato strokovnjaki priporočajo jemanje prehranskih dodatkov z D-vitaminom.

Ko nam primanjkuje omenjenega vitamina, katerega nastajanje v telesu sicer spodbuja sončna svetloba, se hitro počutimo 'povoženo'. "Nekateri za svojo splošno utrujenost krivijo vreme in lenobnost, vendar je to lahko neposreden rezultat zelo nizke ravni D-vitamina v telesu," pojasnjuje direktor privatne zdravstvene ustanove London Doctors Clinic dr. Daniel Fenton. Prav zato je pomembno, da poskrbimo za zadostno raven tega vitamina v telesu, dodaja.

Po njegovih besedah je utrujenost daleč najpogostejši simptom pri odraslih, tesno pa ji sledijo tudi bolečine v kosteh, ki so "prav tako povezane s pomanjkanjem vitamina D". Kot še pojasnjuje dr. Fenton, je "zares neverjetno, kako hitro se lahko ti simptomi izboljšajo z jemanjem prehranskih dodatkov z visokim odmerkom vitamina D."

Deli novico:

zapuščena |  07 .10. 2018 ob  18: 51
Ne bi šli raje na sonce, kot pa da jemljemo prehranski dodatek..?