SE PIVČEVA IN LOGAR POSMEHUJETA? Privoščila sta si kozarček, javnosti pa pokazala zabrisan račun (FOTO)

Slovenija

Medtem ko v poslanski skupini DeSUS čakajo konkretna pojasnila njihove predsednice Aleksandre Pivec v zvezi z dvodnevnim obiskom na Krasu in bivanjem v izolskem hotelu Marina, si je kmetijska ministrica privoščila kozarček z zunanjim ministrom Anžetom Logarjem. Slednji je objavi na Instagramu dodal fotografijo računa. V javnosti se že pojavljajo vprašanja, ali ne gre za posmehovanje.

Kot so danes sporočili iz poslanske skupine DeSUS, pojasnila Pivčeve pričakujejo na petkovem sestanku v prostorih DZ. A vse kaže, da se bo kmetijska ministrica zaradi odsotnosti z njimi sestala šele prihodnji teden.

Logar je na Instagramu objavil fotografijo, na kateri sta si s Pivčevo privoščila kozarec rujnega, ob objavi pa zapisal 'Dva. Pivca. #dopustDoma #vinskadezela'. Ob tem je objavil še fotografijo računa za dva kozarca vina.

Poslanci DeSUS so danes razpravljali o nadaljnjih korakih po medijskih razkritjih nekaterih domnevno spornih ravnanj Pivčeve. Nanjo letijo očitki glede gostovanja in plačila nočitev na dveh službenih obiskih.

Pivčeva je očitke o koruptivnem ravnanju že zavrnila. Poslanci DeSUS pričakujejo, da bo to storila že ta petek. Od predsednika sveta stranke Tomaža Gantarja pa zahtevajo, da najpozneje do 25. avgusta skliče sejo sveta stranke.

Medtem se je Pivčeva oglasila na Twitterju. "Zaradi odsotnosti se bom s poslanci poslanske skupine DeSUS sestala takoj, ko se vrnem v Ljubljano (predvidoma naslednji ponedeljek), kjer bom poslancem podala vsa pojasnila, povezana z mojim delom," je napovedala.

UPORABA EASYPARK APLIKACIJE SE OBRESTUJE: Plačaš le toliko, kolikor parkiraš (VIDEO)

EasyPark aplikacija, ki omogoča enostavno plačevanje parkirnine, je sedaj na voljo v vseh štirih obalnih občinah. Parkirnino lahko plačate z mobilno aplikacijo ali SMS-om Uporaba EasyParkove storitve je ali SMS-om. varna in enostavna ter lahko poteka na dva načina, z mobilno aplikacijo Velika prednost uporabe aplikacije je t. i. minutno parkiranje.

Poraba občinskega denarja zanima tudi nekatere v izolski občini, je poročal Radio Slovenija. Podžupan Aleksej Skok, sicer tudi občinski svetnik iz vrst SD, meni, da bi morala plačila stroškov reprezentance, za kar skrbi županov kabinet, zanimati tudi nadzorni občinski odbor. Predsednik odbora pravi, da to ni njihova pristojnost, še poroča radio.

V koalicijskih vrstah so z ocenami njenih ravnanj za zdaj previdni, ostrejši pa so v opoziciji, po mnenju LMŠ in Levice bi ministrica morala odstopiti. Predhodni postopek v zadevi Vinakras že vodi Komisija za preprečevanje korupcije, v okviru tega pa bo preverila tudi obisk v Izoli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  04 .08. 2020 ob  12: 39
Zakaj vas smeh moti? A se vi nikoli ne smejete? Samo stojite in gledate, kot da bi bili iz neke obskurne civilizacije?
Monteverdi |  04 .08. 2020 ob  10: 34
Logar - tipična Janezova faca. Posmehovanje gotovo, no kdor se zadnji smeje .....
Motoviltz |  04 .08. 2020 ob  08: 11
Pivčeva bo v naslednjih dneh zamenjala stranko.
Mandat je še dolg in možnosti kasiranja so neizmerne.
Ja , treba zrihrat kaj dnarja dokler je to možno, a ne ?
Motoviltz |  04 .08. 2020 ob  08: 09
Ja ni kaj spoštovani državljani in državljanke.
Ti prdci nas imajo za norca, kot da živimo v Franciji pod Ludvikom 14.
Manjka samo še to, da si omislijo licenco za ubijanje.
zoran13 |  03 .08. 2020 ob  21: 39
5.572,22 €

Po podatkih za mesec junij 2020 je Aleksandra Pivec (DeSuS) prejela plačo 5.572,22 €, tako, da ji res ne bi bilo potrebno pristati na po vsej verjetnosti plačilo iz reprezentance, kot se je reklo včasih...posebej zato ne, ker s tem rine vedno globlje v nasprotje interesov...da o morali in etiki niti ne govorimo...
Anže Logar - 5.469,04 €
siol.net/novice/slovenija/kdo-od-prvakov-strank-je-zasluzil-najvec-in-kdo-najmanj-529855
vecer.com/po-krasu-se-obala-izolska-obcina-naj-bi-pivcevi-placala-bivanje-na-obali-pa-tudi-njenima-sinovoma-10202490

Naj ob koncu ponovno poudarim, da ne bom sprejela od Nikogar, Nikoli in Ničesar, zaradi česar bi samo slabo spala, kaj šele izkoriščala svoj položaj. Političnim konkurentom zato svetujem, naj se v to tarčo ne zaletavajo več. Javnosti pa zagotavljam, da bom po svojih najboljših močeh koristila Sloveniji."
vecer.com/aleksandra-pivec-se-je-vendarle-odzvala-zasebnih-racunov-ne-bom-kazala-medijem-10203816
Istriano |  03 .08. 2020 ob  21: 31
Je boljše, da damo Pivčevi vsako toliko en kozarec vina in kej za jest, kot da nam še kaj zafura, tako kot je Židan zapravil poimenovanje terana.
Ištrijan |  03 .08. 2020 ob  19: 59
21
In kaj so hoteli bumbarji s to sliko sploh pokazatjQuery112304376336699457506_1596477431880? Kako se jim godi ko ze celo zivljenje zivijo na nas racun?!
vseved |  03 .08. 2020 ob  19: 57
20
Račun pa je plačal z službeno kartico! Upam, da se ne bo še dolgo tako bebavo smehljal!