SE NE MORETE ODLOČITI, KAKŠNEGA PSA BI IMELI? To je pet najmanj inteligentnih pasem na svetu

Trendi

Znanstveniki so pasji test inteligence opravili tako, da so preverili njihovo instinktivno inteligenco, prilagodljivost in delovno inteligenco. Po poročanju The Intelligence of Dogs je to pet najmanj inteligentnih psov na svetu.

Ruski hrt Borzoj je znan po svoji hitrosti okoli 58 km/h. To so bili lovski psi za zajce, lisice in volkove. Na listi najmanj inteligentnih so se znašli, ker radi razmišljajo samostojno in znajo biti trmasti. Treningov se hitro naveličajo, zato morajo biti kratki, zabavni in zanimivi.

Čov čov (chow chow) je prekrasen, neodvisen in zelo ponosen pes. Ne priporočajo ga začetnikom, saj zahteva veliko časa in pozornosti, da bi postal odločen hišni ljubljenec. Ni ga preprosto dresirati, vendar neizogibno.

Angleški buldog je zelo popularen, majhen, mišičast pes. So leni in trmasti, niso najbolj motivirani za učenje in čeprav so se znašli na seznamu, niso neumni. Obožujejo svoje družine in se zelo hitro prilagodijo.

Basenji je pes, ki so ga znanstveniki na osnovi genske analize razglasili za najstarejšo pasmo na svetu. Ne lajajo, ampak izražajo zvoke podobe jodlanju. Samostojno so preživeli nekaj tisoč let. Radi razmišljajo s svojo glavo, poslušajo pa samo eno osebo.

Afganistanski hrti so poslušni v manj kot četrtini primerov, ko slišijo ukaz. Znani so po svoji lepoti in dostojanstvenosti. Imajo izražen lovski instinkt in pogosto podivjajo za majhnimi živalmi. So izjemno hitri, dosežejo lahko hitrost 65km/h. Radi razmišljajo sami in jih ni preprosto dresirati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija