SE NA PRIMORSKEM ŠIRIJO PONAREJENI BANKOVCI? Najdeni v koprskem in sežanskem podjetju

Kronika

Pri štetju dnevnega izkupička enega od koprskih podjetij je bil včeraj dopoldan na banki v Kopru najden ponarejen bankovec za 20 evrov. Popoldan pa je bil v banki v Sežani najden še ponaredek za 10 evrov, ki je bil vnovčen v podjetju v Sežani. V obeh primerih po preiskavi sledi kazenska ovadba.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 155 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali štiri poškodovanja tuje stvari, tri tatvine in dve ponarejanji denarja. Zaradi kršitev javnega reda so bile tri intervencije. Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali tudi 37 nezakonitih prehodov državne meje.

V zadnjih treh dneh je neznani storilec poškodoval steklo na osebnem avtomobilu, ki je bil parkiran na Kozlovičevi ulici v Kopru. Policisti so opravili ogled, škode je za 300 evrov. Sledi kazenska ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari.

Ob 10.40 so policisti posredovali v Piranu, saj sta tam javni red kršila dva moška. Po končanem postopku in ugotovljenih vseh okoliščinah jima bodo policisti izdali plačilni nalog.

Ob 17.08 so policisti v Luciji ustavili 43-letno voznico osebnega avtomobila, ki ji je alkotest pokazal rezultat 0,99 mg/l. Žensko so policisti pridržali, ji začasno tudi odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa sledi še obdolžilni predlog.

V Izoli so policisti ob 22.56 ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,06 mg/l. Opravljen je bil tudi hitri test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil, ki je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je moški odklonil. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija