SE NA OBALI OBETA PONOVITEV LANSKE SEZONE? Interes za poletne termine je velik

Piran

V preteklem prazničnem tednu so se ob omejitvah zaradi epidemije za odprtje odločili le nekateri hoteli v slovenski Istri. V Adrii Ankaran so zadnji aprilski dan odprli svoj resort in so z obiskom zadovoljni. Interes gostov za poletne termine v Ankaranu je velik, podobno je tudi v Eurotas hotelih.

Resort Adrie Ankaran je svoja vrata odprl s 30. aprilom, ko so odprli kamp in apartmaje. "Z obiskom prvega vikenda smo zadovoljni. Glede na stroge omejitve o visokih zasedenostih kapacitet seveda ne moremo govoriti, bistveno pa je, da je družba začela ponovno poslovati," so pojasnili za STA.

V prvem vikendu so bili med gosti kampa najštevilčnejši pavšalni zakupniki parcel, ki so postavljali prikolice, zasedenih pa je bilo tudi vseh 30 parcel za dnevne zakupe, kolikor znaša omejitev števila parcel.

Od gostinskih lokalov za zdaj obratuje le plažna restavracija Ribičeva kantina, ki je bila prejšnji konec tedna solidno obiskana. V prihodnjem tednu načrtujejo tudi odprtje hotelske restavracije.

Interes gostov za poletne termine je velik, za mesec maj pa so še nekoliko zadržani, priznavajo v Adrii: "Še posebej organizirane skupine, kot npr. šole v naravi, čakajo podrobnejša navodila pristojnih institucij."

Tako kot hoteli v verigi Save Turizma se tudi v družbi Eurotas hoteli z ozirom na objektivne okoliščine še niso odločili za odpiranje. Pri tem upajo, da se bodo okoliščine v kratkem spremenile in bo odpiranje mogoče tudi zanje.

Eurotas hoteli imajo ob slovenski obali sicer butični hotel v Portorožu ter dva hotela v Piranu. Kot pravijo, so v oddelku rezervacij zaznali povečan obseg povpraševanj, ki pa so tudi zaradi omenjenih okoliščin nekoliko bolj usmerjene v izrazito poletne mesece - junij, julij ter avgust.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Munk |  07 .05. 2021 ob  15: 14
jaz mislim, da letos ne bo tako hudo kot lansko leto, cigoti so vaučerje že porabili :)
ManofSteel |  07 .05. 2021 ob  13: 14
In že, ko omenjaš Ankaran...mislim, da je večja težava Belveder v Izoli...preverjeno !
ManofSteel |  07 .05. 2021 ob  12: 59
@vseved to velja tudi za tiste, ki niso pripadniki romske manjšine...da se razumemo. Toliko o nizkocenovnemu razredu v turizmu...vse te kampe bi jaz zaprl že zdavnaj. Namesto, da gradimo hotele in povečamo kapacitete po plažah...gremo raje posadit kamperje ob obali, da bodo lahko "gospoda" uživali zastonj! hahahaha...Namesto, da tržimo takšne lokacije...eni se raje igrajo socialnega turizma. Itak plačo dobijo isto...mater vam vašo...nesposobno
Koper |  07 .05. 2021 ob  12: 49
Cela obala,ne Ankaran.Lanjska sezona je bila obupna.Letos očitno ne bo nič boljše.
vseved |  07 .05. 2021 ob  10: 28
Spet bo Ankaran poln ciganov.