SE KONČNO OBETA SANACIJA NEVARNEGA ODSEKA NA VALETI? Tako odgovarjajo pristojni (FOTO)

Piran

Kot smo že opozarjali, je portoroška cesta od krožišča na Valeti do krožišča v Luciji izredno poškodovana in zato tudi izjemno nevarna. Ker bi vožnja po temu odseku lahko poškodovala podvozja vozil, povzročila pa bi lahko tudi padec motoristov, se precej voznikov skuša temu izogniti z vožnjo po nasprotnem pasu. Takšno ravnanje je jasno izredno nevarno, a voznikom zaenkrat ne preostane nič drugega. Do kdaj bo tako? 

Spomnimo, debata o tem se je razvnela na Facebook forumu Gibanje Portorož. Domačini so se spraševali, zakaj se nihče od odgovornih ne zgane. Ravno oni so tudi priznali, da kljub zavedanju, da je takšno početje izjemno nevarno, običajno na tem delu vozijo "slalom".

Izpostavili so tudi, da so v še večji nevarnosti motoristi.

Preverili smo, ali je sanacija v načrtu in kdaj jo lahko pričakujemo. Bo "najbolj turistična občina v državi", glede na to, da se ponovno bliža turistična sezona, tako pozdravila obiskovalce?

Vprašanja smo naslovili na Občino Piran in Direkcijo Republike Slovenije (RS) za infrastrukturo.

Kot so nam pojasnili na piranski občini, je cesta državna, zato z njo upravlja omenjena direkcija, "nevarni" odsek pa vzdržuje CPK. Zatrdili so nam, da so že pred časom pozvali "tako vzdrževalca kot upravljavca, da se del vozišča, na katerem so nastale grbine zaradi korenin borovcev, sanira - strojno pokrpa".

Iz direkcije pa so nam odgovorili, da je sanacija predvidena v kratkem. Kot pravijo, je načrtovana, zaključena naj bi bila v prvi polovici aprila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pretnar |  17 .03. 2021 ob  19: 53
ta cesta je luksuz, proti strunjanju je šele zorana njiva, kjer še patrije uničijo podvozje