ŠE JE MOŽNA KAKŠNA PLOHA: Kaj se nam obeta za vikend?

Slovenija

Občasno bo danes tu in tam še rahlo deževalo. Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, možna bo kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo sprva pretežno oblačno, nekaj več sonca bo sredi dneva in popoldne. Še bodo nastajale plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj.

Obeti

V soboto in nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V soboto zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Oba dneva bo predvsem sredi dneva in popoldne nastalo nekaj krajevnih ploh ali neviht, ki bodo v nedeljo nekoliko bolj verjetne. Še nekoliko topleje bo.

Vremenska slika

Nad srednjo Evropo se zadržuje plitvo ciklonsko območje, a njegov vpliv na vreme pri nas počasi slabi. V višinah doteka k nam z vetrovi zahodnih smeri postopno nekoliko bolj suh zrak, pri tleh pa se ob šibkem vzhodnem vetru zadržuje vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo pretežno oblačno, le ob severnem Jadranu bo nekaj več sonca. Nastalo bo nekaj ploh in neviht. V petek čez dan se bo delno razjasnilo, a popoldne bodo še možne krajevne plohe in posamezne nevihte.

Napoved vpliva vremena na počutje

Danes bo obremenitev čez dan oslabela, vendar ne bo povsem ponehala in pri občutljivih ljudeh se bodo še pojavljale z vremenom povezane težave. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.

Deli novico: