ŠE JE ČAS: Mestna občina Koper še vedno sprejema predloge za podelitev najvišjih občinskih priznanj

Koper

Mestna občina Koper še vedno sprejema predloge za podelitev najvišjih občinskih priznanj za leto 2024. Občani, podjetja, organizacije in skupnosti lahko predloge posredujejo do vključno ponedeljka, 19. februarja.

Mestna občina Koper je sredi januarja objavila javni razpis za podelitev priznanj Mestne občine Koper za leto 2024, in sicer za podelitev Priznanja 15. maj in Priznanja z veliko plaketo. Priznanje 15. maj je najvišje občinsko priznanje, ki ga Občinski svet Mestne občine Koper podeljuje občankam in občanom za njihovo življenjsko delo na področju družbenih, političnih, gospodarskih, kulturnih, znanstvenih, umetniških in drugih dejavnosti. Priznanje z veliko plaketo pa prejmejo občanke in občani ali družbene organizacije za dosežene uspehe v krajšem časovnem obdobju, ki s svojo dejavnostjo pomembno prispevajo k uveljavitvi in razvoju Mestne občine Koper.

Predloge za podelitev priznanj lahko posredujejo bodisi občani bodisi podjetja, organizacije in skupnosti. Predlogi morajo vsebovati podatke o predlagatelju in kandidatu, navedbo vrste priznanja, podrobno utemeljitev predloga ter morebitna mnenja organov in organizacij, ki pobudo podpirajo.

Rok za oddajo predlogov je vključno ponedeljek, 19. februar. Več informacij o razpisu je dostopnih na tej povezavi.

Lani je Priznanje 15. maj prejel ljubitelj slovenske Istre in Bržanije, glasbeni entuziast in pesnik Janko Sever, Priznanje z veliko plaketo pa Društvo prijateljev glasbe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija