SE GANTARJU TRESE STOLČEK? Janša naj bi ga zamenjal s kandidatko, ki prav tako prihaja z Obale

Slovenija

V političnih krogih so vse glasnejše govorice o zamenjavi zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja, med najresnejšimi kandidati za prevzem tega resorja pa naj bi bila zdravnica psihiatrinja z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Mercedes Lovrečič, piše portal necenzurirano.si.

Tomaža Gantarja naj bi zamenjala Mercedes Lovrečič.

Kot poroča portal, je več virov potrdilo, da je odnos med predsednikom vlade Janezom Janšo in ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem že od začetka epidemije napet. Janša naj bi Gantarju zameril nekatere kadrovske odločitve, med njimi zaposlitev nekdanje direktorice NIJZ in članice SD Nine Pirnat kot vodje direktorata za zdravstveno varstvo na ministrstvu in izbiro Ivana Eržena za začasnega direktorja NIJZ – slednji je javno večkrat podvomil v smiselnost vladnih ukrepov za zajezitev epidemije.

Portal je med drugim spomnil, da je vlada spremenila zakonodajo in ministru za zdravje odvzela pristojnost za razglasitev konca epidemije. Odločitev o razglasitvi konca epidemije je sprejel Janša, minister pa je za to izvedel šele naknadno, med izredno sejo sveta stranke DeSUS. Gantar je po poročanju portala moral prekiniti govor, v katerem je kritično ocenjeval položaj stranke v koaliciji in oditi na vlado.

Janez Janša

Bo Gantarja zamenjala Lovrečičeva?

Med najresnejšimi kandidati za zasedbo mesta ministrice za zdravje naj bi bila Mercedes Lovrečič, ki je po izobrazbi doktorica medicine in specialistka psihiatrije ter se poklicno ukvarja z zdravljenjem odvisnosti in duševnih motenj. Lovrečičevo smo poklicali za komentar na navedbe, da naj bi prav ona zamenjala Gantarja, vendar ga od nje nismo uspeli dobiti. "Delam v ambulanti in ne morem, se vam opravičujem," je dejala v telefon.

Sicer je Loverčičeva zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) in v centru za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti v Zdravstvenem domu (ZD) Izola. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je habilitirana kot docentka za področje psihiatrije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  18 .05. 2020 ob  20: 43
vsi skupaj navadne cunje v vetru: VIVA SPAGNIA, VIVA GERMANIA, BASTA CHE SI MANIA ! ŠKIFO !!!
td |  18 .05. 2020 ob  19: 49
17
Khm, morda pa je ta potencialna ministrica ravno iz prave stroke za vse probleme in komplekse JJ. :-)
 |  18 .05. 2020 ob  18: 11
Očitno se nahajamo v obdob ju tehnokratizma, ko predsednik vlade odloča o vsem neglede na stroko. Posedovanje toliko znanj je za človeka, ki si je pridobil znanje iz obramboslivja nekaj posebnega . Škoda, pa je to, da si bo z nekaterimi odločitvami pokvaril vse tisto kar je naredil dobrega. Predvsem mu gre v nos javna Rtv, ki mu s svojio kritiko, v nekaterih upravičenih primerih daje indice kaj je narobe. Mislum, da bi se moral zgledovat po Merklovi, ki v nasprotju z njim zagovarja nedotakljivost novinarjev in javnih medijev. Veličina velikega vodja je ravno v tem, da kritiko drugače mislečih sprejme in jo tudi upošteva. Seveda v kolikor to ne bo spoznal se mu lahko maščuje, ker vojna z novinarji predstavlja slabo popotnico za naprej.
bubobubo |  18 .05. 2020 ob  16: 54
a ni Gantar že enkrat grel ministrski stolček, pa ni bilo kaj veliko koristnega od njega, zakaj bi bilo sedaj drugače, tako da.....
vseved |  18 .05. 2020 ob  13: 30
11
Skorumpirani,nesposobni ,pokvarjeni, prepotentni Gantar bi moral že zdavnaj sam odstopiti.
kokodek |  18 .05. 2020 ob  13: 29
Se strinjam z Ištrijanom, še dodajam odlično kombinacijo : Janša za vse Krek za v morju drek obvezno psihijatrinja ne smemo pozabiti na najbolj priljubljenega predsednika. vsi ostali na delovno akcijo pobirat hmelj, da bo narod pil biro!!!!
Ištrijan |  18 .05. 2020 ob  12: 31
37
Zakaj ne bi imeli samo en resor, ministrtsvo za vse zadeve, ki bi ga vodil Janša, tako bi lahko neposredno odločal sam o vsem, brez posrednikov!