ŠE ENO KOPRSKO ZEMLJIŠČE V ROKE GUBERCU: Za veliko zazidljivo parcelo na Markovcu plačal več kot 1,5 milijona evrov

Koper

Po treh neuspelih poskusih naj bi Primorje v stečaju v torek vendarle prodalo zazidljivo zemljišče na Markovcu. Zavezujoči ponudbi sta oddala uspešni izolski podjetnik Aco Kabanica in koprsko podjetje Grafist z Antejem Gubercom na čelu. Po naših zanesljivih informacijah bo zemljišče za nekaj več kot 1,5 milijona evrov najverjetneje dobil slednji.

Za to zemljišče naj bi Guberac plačal nekaj več kot 1,5 milijona evrov.

Primorje v stečaju je sicer že trikrat neuspešno skušalo prodati zazidljivo zemljišče na Markovcu, kot zgleda, mu bo v četrto vendarle uspelo. Za 7600 kvadratnih metrov nepozidanega in zaraščenega zemljišča na stičišču Šolske, Sončne, Kozlovičeve in Beblerjeve ulice, sta ponudbi oddala dva interesenta. Izhodiščno ceno je stečajni upravitelj postavil pri 1,2 milijona evrov.

Prvo zavezujočo ponudbo je oddal uspešni izolski podjetnik Aco Kabanica, direktor kabelskega operaterja Elta, ki je nedavno kupil že dve stanovanjski enoti v Bertokih, v objektu, kjer deluje veterinarska ambulanta, drugo pa Grafist, katerega večinski lastnik in direktor je Ante Guberac.

Ante Guberac

Spomnimo, da je koprska občina pred več kot desetimi leti na zemljišču na Markovcu želela zgraditi podružnično šolo, a je nato ugotovila, da ni več te potrebe. Sprejeli so nov zazidalni načrt Žusterna III, ki predvideva gradnjo štirih nizov vrstnih hiš in dva poslovno-stanovanjska objekta. Čeprav naj bi v torek sporočili, kdo je novi lastnik zemljišča, je po naših zanesljivih informacijah to Ante Guberac. Ponudil naj bi nekaj čez 1,5 milijona evrov. Za Primorske novice je sicer izjavil, da za parcelo nimajo drugačnih zamisli, kot so predvidene v zazidalnem načrtu, saj se jim zdijo projekti tržno zanimivi.

Grafist ima v lasti tudi objekt Solis, ki ga v teh dneh pospešeno dokončujejo. 

Grafist z Gubercom na čelu je, kot vemo, lastnik velikega števila nepremičnin in zemljišč na Obali, predvsem v koprski občini, med drugim tudi stavbe ob olimpijskem bazenu na vhodu v mesto, ki je več let bila nedokončana. V objekt Solis naj bi se v prvem četrtetju prihodnjega leta preselili uslužbenci finančne uprave, kasneje pa še več inštitucij ministrstva z javno upravo, med drugim tudi Upravna enota Koper. Po prvotnem načrtu bi sicer objekt moral biti dokončan že 31. julija letos, sta se pa država in Grafist poleti dogovorila za podaljšan rok izvedbe. 

Kaj bo pa dejansko Guberac počel s še enim v nizu zemljišč, bomo tako najverjetneje izvedeli v prihodnjih dneh.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  16 .12. 2019 ob  16: 24
Da je prišel do teh zemljišč in stavb so mu pomagali župani Kopra in Pirana ter direktorji komunal.
Drugače je njegov proizvod slabe kakovosti in zelo drag. Kako je do tega premoženja prišeljQuery112308213970427543544_1576509336883?
Se do sedaj še nihče ni vprašal.
Znajde se.....
olor |  16 .12. 2019 ob  07: 53
Kopar je naš, bi rekel nekdo od dol. In takšni nepremičninski mogotci se bojijo nepremičninskega zakona.
kanarin |  16 .12. 2019 ob  07: 41
In kaj pa bi vi pametnjakoviči imeli na tej konkretni parceli ? Ki zdaj (oz. že nekaj deset let) pa je ta del pa res v ponos Markovcu. Na tem območju prav "naravno" paše nadaljevanje stanovanjske soseske - vrstne hišice. Ne vem kaj imate tako prosti urejevanju urbanega okolja - kar Markovec pač je. Mimogrede - sam živim v bližini, v strnjenem blokovskem naselju - pa ko pogledam iz balkona vidim kljub temu kar precej zelenja v neposredni okolici. Tako da ta pojem "v celotni zabetoniran" je precej relativen. Zame je recimo zabetonirana predvsem soseska Nokturno - za slednjo res ne vem kako so lahko dovolili tako gradnjo. Resnično odveč in neprimerna na tem območju (od novogradenj) je ravno ta soseska . Ne vem zakaj bi kdo imel kaj proti ličnim vrstnim hišicam (s po možnostjo dvorišči oz zelenjem).
bubobubo |  15 .12. 2019 ob  22: 29
Markovec še ni v celoti zabetoniran, je treba pohitet in to zdaj je odlična prilika, da še tisto nekaj zelenega kar je ostalo, pozidamo
Ištrijan |  15 .12. 2019 ob  14: 15
11
Odlicna novica.....na se enem redkem koscku zelenja v Kopru bo v kratkem bujno rasel beton...fantasticno...."ko boste spoznali, da denarja ne morete jesti...."
kokodek |  15 .12. 2019 ob  12: 33
16
novodobni veleposestnik -koper je njegov