ŠE ENA V VRSTI BIZARNIH NESREČ MLADOLETNIKOV NA MOPEDIH: Med vožnjo po kolesarski gledal v telefon in treščil v znak

Kronika

Včeraj ob 20.45 je na kolesarski stezi med Koprom in Izolo padel voznik mopeda, 16-letni Koprčan, z enako starim sopotnikom. Pri padcu sta se oba poškodovala, odpeljali so ju v izolsko bolnišnico. Policisti so na kraju ugotovili, da sta se z mopedom vozila po kolesarski stezi od Kopra proti Izoli, voznik pa je med vožnjo uporabljal mobilni telefon, zato je trčil v postavljen prometni znak. Sledi mu obdolžilni predlog.

Dejstvo je, da zmanjšana koncentracija voznika pomeni tudi bistveno večje tveganje za nastanek prometne nesreče, taka vožnja pa je primerljiva z vožnjo pod vplivom alkohola, opozarjajo na PU Koper. Policisti zato svetujejo, naj se med vožnjo ne uporablja telefonov in drugih naprav, če se telefoniranju vozniki ne morejo izogniti, naj to počnejo z uporabo naprave, ki omogoča prostoročno telefoniranje ali pa naj ustavijo vozilo v primeru rabe telefona v prometu in nadaljujejo vožnjo po končanem klicu.


Včeraj dopoldan so policisti na Puntarjevi v Kopru zasegli neregistriran skuter 39-letnemu Izolanu, popoldan pa so zasegli še predelan skuter 15-letnemu domačinu. Obema sledi obdolžilni predlog.

Popoldan je v Šmarju pri Sežani 16-letni motorist zaradi vožnje preblizu desnega roba trčil v odbojno ograjo in padel. Po prvih podatkih je lažje poškodovan. Sledi mu obdolžilni predlog.

Kraja motorja na Markovcu

V Kopru je nekdo med 13.00 in 22.40 na Markovcu izpred stanovanjskega bloka ukradel zaklenjen moped znamke Gilera, tip Storm 50, reg. številk KP BD-79. Pod sedežem je bilo še prometno dovoljenje in motoristična čelada.

Zagorel objekt v Tomaju

Ob 4.20 so bili policisti obveščeni, da je zagorel objekt v Tomaju. Požar so pogasili gasilci ZGRS Sežana in PGD Sežana. Po prvih podatkih je škode za okoli 4000 evrov. Po zaključenem delu gasilcev bodo policisti opravili ogled.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so v zadnjih 24 urah obravnavali 12 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Po šest oseb so obravnavali na PP Ilirska Bistrica in PP Koper. Pet oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, ena (državljan Nemčije) je bila po postopku izpuščena, dve osebi so že vrnili hrvaškim varnostnim organom, ostali štirje pa bodo vrnjeni po zaključenih postopkih.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  20 .09. 2019 ob  18: 19
v telefone med vožnjo gledajo stari in mladi. in take nesreče niso bizarne ampak so grozne!!!!!!!
vseved |  20 .09. 2019 ob  15: 49
Takim bedakom bi bilo treba zaračunat stroške oskrbe.