ŠE ENA SKRIVNOSTNA SMRT: Skozi okno padel generalni direktor ruskega naftnega podjetja

Kronika

Generalni direktor ruskega naftnega podjetja Lukoil Ravil Maganov je umrl pri padcu skozi okno moskovske bolnišnice, poročanje tiskovne agencije Interfax povzemajo tuje tiskovne agencije. Policija je sprožila preiskavo, po poročanju medijev pa je najverjetnejši vzrok samomor. V bolnišnici so Maganovu diagnosticirali težave s srcem in depresijo.

Kot izpostavlja nemška tiskovna agencija dpa, to ni prva smrt med vodilnimi ruskimi menedžerji po izbruhu vojne v Ukrajini 24. februarja. Med drugim je maja umrl nekdanji prvi mož Lukoila Aleksander Subotin, domnevno med okultnim zdravljenjem odvisnosti od alkohola.

Tudi sicer so od začetka leta našli mrtvih več vodilnih uslužbencev ruskih energetskih podjetij, vsi naj bi si vzeli življenje.

Dolgoletni namestnik vodje banke Gazprombank Igor Volobujev je konec aprila v videointervjuju, objavljenem na YouTubu, podvomil, da je šlo za samomore. Malo pred tem je Volobujev pobegnil v Ukrajino in ob tem navedel, da se želi tam boriti proti ruskim enotam, še poroča dpa.

Iz družbe Lukoil so medtem sporočili, da je 67-letnik umrl po "hudi bolezni".

"Z globokim obžalovanjem sporočamo, da je po hudi bolezni umrl Ravil Maganov," je Lukoil zapisal v izjavi, ki jo povzema francoska tiskovna agencija AFP. Podrobnosti smrti niso razkrili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Marko |  01 .09. 2022 ob  19: 28
-1
Najbrž je imel čevlje umazane od nafte, pa mu je spodrsnilo. Nič nenavadnega, v Rusiji se to dogaja pogosto.
goldhorn |  01 .09. 2022 ob  14: 09
-2
Ker je javno kritiziral vojno v Ukrajini, je skočil skozi okno?
manemebasat |  01 .09. 2022 ob  13: 49
Pao na noz. I tako 24 puta!