ŠE EN USPEH NAŠIH OLJKARJEV: Pet vzorcev iz slovenske Istre si je prislužilo mesto v samem vrhu

Izola

V italijanskem Bariju poteka vsako leto ocenjevanje ekološko pridelanih oljčnih olj BIOL Prize. V okviru tega ocenjevanja se že novembra odvije ocenjevanje oljčnih olj novega letnika (2020/21) imenovano BIOL Novello. Odmeven uspeh so dosegli tudi pridelovalci iz slovenske Istre.

Na letošnjem ocenjevanju ekološko pridelanih oljčnih olj so slovenski oljkarji v pestri mednarodni konkurenci pridelovalcev iz Italije, Španije, Grčije, Hrvaške, Albanije, Tunizije, Slovenije in Švice dosegli odmeven uspeh.

Pet vzorcev dveh pridelovalcev iz slovenske Istre, Ronkaldo – Adamič, trije vzorci, in Olea – Klodič, dva vzorca, si je po oceni komisije prislužilo mesto v samem vrhu: medalja EXTRAGOLD je priznanje izredne kakovosti, vrhunskosti.

"Priznanje je še toliko žlahtnejše glede na to, da gre za ekološko pridelana ekstra deviška oljčna olja, kjer je potreben izjemen trud in skrbnost pridelovalcev ter obenem dokaz, da je mogoče tudi z naravi prijazno pridelavo pridelati vrhunsko oljčno olje," pravi Martin Adamič, pridelovalec oljčnega olja Ronkaldo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija