ŠE EN SPOLNI NAPAD V TRSTU: Dva moška sta 23-letnico tudi oropala

Svet

Sredi Trsta je bila v nedeljo okoli četrte ure zjutraj oropana in posiljena mladenka, ki se je vračala domov po večeru, preživetem v družbi prijateljev. Šele njeno močno upiranje je ustavilo spolno nasilje, ki se je odvijalo, in spravilo napadalca v beg.

Fotografije so simbolične.

V napol zapuščeni ulici Viale D'Annunzio, predelu, ki ni zelo oddaljen od centra mesta, a dovolj daleč od nočnega življenja, sta 23-letno žensko v zgodnjih jutranjih urah napadla dva moška z zakritimi obrazi, poroča Il Messaggero. Ko se je osvobodila napadalcev, je ženska uspela poklicati pomoč in odšla na urgenco, kjer so po obvestilu zdravstvenih delavcev posredovali policisti tržaške policijske uprave.

Glede dogodka poteka policijska preiskava; v zadnjih urah so že zaslišali mladenko ter pridobili posnetke videonadzora okolice z namenom, da zberejo čim več elementov za identifikacijo in izsleditev napadalcev.

Ženska je pravosodnim policistom že podala prvo pričanje oziroma svojo verzijo dogodkov. Očitani kaznivi dejanji sta spolni napad in rop. Trenutno ni mogoče izključiti, da je bila 23-letnica napadena predvsem z namenom spolnega nasilja in šele kasneje okradena.

Policija je sporočila nekaj informacij o identiteti napadalcev: gre za dva visoka moška, ki sta žrtev nagovorila v italijanščini. Moška naj ne bi bila oborožena.

V Trstu, ki je vedno veljal za varnega, narašča število prijavljenih primerov spolnih napadov. Nedavno je policija zbrala pritožbe dveh žensk, ki sta bili spolno nadlegovani na avtobusu oziroma v preddverju stavbe, in aretirala 22-letnega afganistanskega državljana.

Po podatkih, ki jih je ob dnevu boja proti nasilju nad ženskami objavila tamkajšnja policijska uprava, je bilo v letu 2023 do meseca novembra v Tržaški pokrajini prijavljenih 44 primerov spolnega nasilja, od tega večinoma znotraj partnerskega odnosa ali po njegovem prenehanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  26 .02. 2024 ob  12: 09
-7
Ko levičarsku marksistični mediji objavljajo statistike "v Tržaški pokrajini prijavljenih 44 primerov spolnega nasilja, od tega večinoma znotraj partnerskega odnosa ali po njegovem prenehanju."
Ti je takoj jasno kam pes s taco moli...brez skrbi bumerang se bo vrnil, pol vam bo še narod sodil.