ŠE EN PRIMER GROŽENJ NA ŠOLI: Sošolcem povedal, da je pripravil načrt in orožje za streljanje

Kronika

Policisti so bili ta teden obveščeni o sumu groženj v eni izmed izobraževalnih ustanov v Ljubljani, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Izvedli so prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti ter nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma uradno pregonljivega kaznivega dejanja.

Po poročanju medijev pa naj bi mladoletni dijak sošolcem povedal, da je pripravil načrt, datum in orožje za streljanje na šoli. Dijaku so do zaključka postopka začasno prepovedali prisotnost pri pouku, so za medije potrdili na šoli.

Kot so policisti zapisali v sporočilu za javnost, so se na obvestilo nemudoma odzvali in v sodelovanju s šolo in starši izvedli prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja. Ukrepe bodo izvajali, dokler bo treba, so dodali. Hkrati so policisti zavarovali dokaze in nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma uradno pregonljivega kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Drugih informacij o postopku, ki še poteka, zaradi interesa preiskave in varstva osebnih podatkov policisti ne morejo posredovati.

Sicer pa so zatrdili, da se policisti odzovejo na vsak tovrstni primer ter ob prijavi ali zaznavi groženj nemudoma izvedejo vse prve nujne ukrepe za ugotovitev izvora in resnosti groženj, preverijo vse okoliščine in ukrepajo v skladu s pristojnostmi ter o tem obveščajo pristojne službe.

Hkrati pozivajo vse, ki imajo kakršne koli informacije o pojavu nasilja ali groženj, da o tem takoj obvestijo policijo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo, lahko tudi na anonimno številko. "Poziv o prijavi suma kaznivih ravnanj v šolskem okolju velja tako za delavce šole, starše in roditelje, učence, kot tudi vse ostale, ki imajo o tem kakršne koli informacije," so na Policijski upravi Ljubljana še zapisali v sporočilu za javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija