ŠE EN KOLOPARK NA OBALI: Oktobra naj bi se ga razveselili tudi Lucijčani

Piran

V izolskih Livadah so konec avgusta odprli nov kolopark oz. t.i. asfaltni pumptrack poligon. Kljub nezadovoljstvu nekaterih stanovalcev pa je bil kolopark med občani in širše dobro sprejet, pravijo na izolski občini. V kratkem bodo kolopark začeli graditi tudi v Luciji v parku Sonce.

Izolski kolopark je umeščen med Osnovno šolo Livade in tamkajšnjim parkom za pse, z umestitvijo v bližino že obstoječih športnih površin pa smiselno dopolnjuje možnosti za aktivno preživljanje časa na prostem, ki jih tamkajšnje območje že ponuja, so ob odprtju nove pridobitve zapisali na Občini Izola.

Kakovosten in moderen kolopark se razteza na 323 kvadratnih metrih površine. Zaradi svoje organske oblike z več grbinami ter zavoji, ki so med seboj ritmično povezani v krožno celoto, omogoča varen in atraktiven način rekreacije za navdušence nad športnimi rekviziti na kolesih in koleščkih. Zasnova asfaltnega poligona ponuja zabavno izkušnjo tako najmlajšim in začetnikom kot tudi že izkušenim športnikom.

Projekt je stal 51.364 evrov, sredstva zanj je v celoti zagotovila občina. Dela je izvedlo podjetje Zavod Aliansa, s koloparkom pa bo upravljal Center za kulturo, šport in prireditve Izola.

Na občini so priznali, da čeprav uradnih pritožb niso prejeli, so seznanjeni z nezadovoljstvom nekaterih stanovalcev Ulice Mihaele Škapin 8 z umestitvijo koloparka na obstoječi lokaciji. Pri tem stanovalce motita hrup, ki ga povzročajo uporabniki, in pozicija vhoda na poligon. Na to temo se je občina s stanovalci enkrat že sestala.

Kot pravijo na občini, vhod v kolopark zaradi prometne varnosti ne more biti umeščen drugod. Prav tako je urbana infrastruktura nepogrešljivi del urbanih naselij. Upravljavec ob tem redno spremlja dogajanje na poligonu in ugotavlja, da z začetkom šolskega leta kolopark v dopoldanskem času bolj kot ne sameva, prav tako ga nihče ne more uporabljati v mraku.

"V splošnem pa je kolopark med občani, prebivalci sosednjih občin in v regiji nasploh sprejet z velikim odobravanjem ter dobro obiskan," so še ugotavljali na izolski občini. Prav tako menijo, da bodo s konstruktivnim pogovorom, pravilnim ukrepanjem ter usmerjanjem mladih uporabnikov koloparka dosegli dolgoročno vzajemno korist in zadovoljstvo tako stanovalcev kot uporabnikov.

Podoben kolopark bodo v kratkem dobili tudi v Luciji, točneje v parku Sonce. Kot so pojasnili na piranski občini, so že pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje. Začetek gradnje je predviden v kratkem, z deli pa naj bi zaključili predvidoma sredi oktobra.

Investicija v 827 kvadratnih metrov velik kolopark je sicer vredna dobrih 55.000 evrov brez DDV, so še dodali na Občini Piran.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Menebriga |  14 .09. 2021 ob  14: 57
Sprašujem občinarje in odgovorne, ali bomo v Luciji še v tem stoletju uspeli dobili tudi pokrito tržnico in ne le nekih kvazi športnih objektov za peščico posameznikov na najbolj dragocenih lokacijah? Ali bomo krajani mogli organizirat kako dobrodelno akcijo, da bomo zbrali denar vsaj za nadkritje obstoječe tržnice. Ko se bodo bližale volitve boste spet in spet imeli polne uste obljub, nato pa jih med vladanjem požrli ali spremenili prioritete.