ŠE DVE TEKMI LETOS ZA KOPRSKE VATERPOLISTE: Finale Pokala Slovenije bodo odigrali na domačem terenu

Koper

Ta konec tedna bo v Jadranski A2 ligi na sporedu 8. krog, ki bo ob enem zadnji pred prazničnim premorom. Vaterpolisti Kopra Primorske bodo imeli v soboto ob 20.30 novo priložnost, da še letos krstijo nov koprski bazen z mednarodno zmago. Potem pa jih prihodnjo sredo čaka še zadnja uradna tekma letos, ki bo tudi najbolj pomembna, saj bo v Kopru na sporedu finale Pokala Slovenije. 

Koprska vaterpolo ekipa je sicer zaradi napornega ritma tekem v zadnjih dveh mesecih že malce načeta. Nazadnje so zdravstvene težave, ki so bile povezane z mišicami in s tetivami, imeli kar trije igralci, zato je vprašanje, ali bo kdo od te trojice do sobote že povsem zdrav. Čeprav torej ne bo prav enostavno, bodo koprski vaterpolisti na vsak način poskusili premagati moštvo Galeba iz Makarske.

"Moramo se posvetiti predvsem naši igri. Na tekmah so obdobja, ko igramo zelo dobro, a potem pridejo obdobja, ko popustimo, ko se več ne držimo dogovorjenega. S časom bi se morali ti padci zbranosti manjšati. Galeb je ekipa, ki sicer igra že drugo sezono v tej ligi, toda zagotovo je premagljiva. Tudi po seznamu igralcev ne bi smeli biti v prednosti in tokrat bomo prevzeli vlogo favoritov. Če bomo odigrali na takšen nivoju, kot bi pravzaprav morali, potem ne bi smelo biti težav," pravi koprski strateg Nebojša Obradović.

Galeb iz Makarske je trenutno na lestvici 2. A TRVL na zadnjem, dvanajstem mestu. Hrvati še niso osvojili niti ene točke, medtem ko imajo naši Primorci štiri. A tudi ta razlika  utegne biti dvorezen meč. Ekipa iz južne Dalmacije se zagotovo zaveda, da bo precej lažje presenetila v Kopru, kot na primer na gostovanjih pri kateri od vodilne trojice lige. 

Na koprski strani v soboto ob 20.30 vsekakor ne bo prav nobenih kalkulacij. Podobno kot jih ne bo tudi prihodnjo sredo, 19. decembra, saj VD Koper Primorska tedaj čaka še zadnja uradna tekma letos. Prav ta dvoboj pa bo najbrž še najbolj pomemben, saj se bodo koprski vaterpolisti v domačem bazenu ob 20. uri v velikem finalu Pokala Slovenije pomerili s Kamnikom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija