Se bodo puljske trdnjave znašle na Unescovem seznamu?

V prihodnjem letu bodo Unescovi predstavniki ponovno obiskali Pulj. Ocenili bodo ali si puljske trdnjave zaslužijo mesto na Unescovem seznamu svetovne dediščine.

Čeprav mnogi v tem vidijo izjemno priložnost, saj pričakujejo, da se bodo v Pulju in okolici, kjer se nahaja vsaj dvajset velikih in več kot sto manjših fortifikacij, le-te ohranile pred nadaljnim propadanjem, so na drugi strani tudi posamezniki, ki so mnenja, da lokalne znamenitosti lahko zaščitijo pred propadanjem tudi brez pomoči Unesca.

"V Unesco ne rine nihče, saj bi po tem principu bilo pod njihovim okriljem in zaščito kar pol Italije, pa tudi cela Istra, če upoštevamo njeno arhitekturno vrednost. Toda, ko gre za ohranjanje dediščine je veliko bolj pomembna volja na lokalni ravni," je za Istra News povedal eden od bolj informiranih sogovornikov.

Leglo |  13 .11. 2013 ob  22: 43
Ta trdnjava je bila ( ne vem ce je se vedno) rave party plac...rave partiji brez zavor na crno, droge, alkohol, vse na crno...naj propade....ze tako je pri domacinih na slabem glasu...naj provajo prodat turistom ce jim uspe