SE BODO ODNOSI NA OŠ DANTE ALIGHIERI KONČNO IZBOLJŠALI? Po razrešitvi Angelinijeve nova vršilka dolžnosti

Izola

Svet Osnovne šole Dante Alighieri iz Izole je po razrešitvi ravnateljice Simone Angelini na včerajšnji izredni seji s sedmimi glasovi za in enim vzdržanim za vršilko dolžnosti ravnateljice imenoval Cristino Valentič Kostić, ki je ob bolniški odsotnosti Angelinijeve kot namestnica vodila šolo že od 1. septembra.

Valentič Kostićeva bo funkcijo vršilke dolžnosti ravnateljice opravljala do imenovanja novega ravnatelja, a največ za leto dni. Mandat bo sicer nastopila dan po tem, ko se bo štelo, da je Angelinijeva prejela pisno obvestilo o razrešitvi.

Predsednica sveta šole Evelin Kolarec Radovan je ob začetku seje izrazila upanje, da člani sveta ne bodo razdeljeni, ampak da bodo znali sodelovati in se tudi soočiti med sabo, preden bi začeli pisati ustanovitelju zavoda ali šolskemu ministrstvu.

Podporo Valentič Kostićevi so izrazili tudi predstavniki zaposlenih, sama pa je poudarila, da sprva ni nameravala kandidirati, a da je ugotovila, da je v tem trenutku treba nadaljevati z že začetim delom.

Simona Angelini

Po seji je v izjavi medijem poudarila še, da je kandidirala zaradi izkazane podpore sodelavcev, med svojimi glavnimi nalogami pa je izpostavila izboljšanje odnosov znotraj šole.

Angelinijevo je svet šole po večmesečnih razpravah razrešil v torek, skoraj leto dni po tem, ko so se v javnosti pojavili očitki o mobingu nad zaposlenimi in nepotizmu, skrhali pa so se tudi odnosi s starši oz. svetom zavoda.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  19 .10. 2019 ob  11: 07
17
Po šolah in še prav posebno po vrtcih je 80% takih ravnateljic, ki bi jih morala doseči ista usoda kot je Angelinijevo, da bi se stvari spremenile in začele končno postajati normalne. Čestitke za pionirski pogum OŠ Dante Alighieri. Upajmo, da zgled povleče...