SE AJDOVCI BOJIJO POVEDATI, KDO STRELJA SKOZI OKNO? Policisti prosijo za pomoč pri preiskavi

Kronika

Pred dnevi so nas zaskrbljeni stanovalci središča Ajdovščine opozorili, da moški s svojega okna strelja mačke in pse, ki gredo po ulici in to pred očmi svojega otroka oziroma sina. Po naših informacijah se to dogaja na Šibeniški ulici. Ker s tem ogroža tudi druge ljudi in predvsem otroke, saj mimo njegovega okna vodi šolska pot in pot do glasbene šole, so zadevo prijavili policiji. Vendar pa zatrjujejo, da "policija proti takemu človeku ne more ukrepati". Obrnili smo se na novogoriško policijsko upravo (PU Nova Gorica) in preverili, ali imajo policisti res zvezane roke pri reševanju tega primera.

Policija je bila 4. oktobra obveščena, da je "neznani storilec na neznani lokaciji" v času od 1. do 4. oktobra z zračno puško ustrelil in poškodoval dve mački, so povedali na PU Nova Gorica. Mački so odpeljali v veterinarsko ambulanto v Vipavo, kjer so ugotovili, da imata v telesu naboj zračne puške. Ena mačka je okrevala, druga pa je poginila.

"Ajdovski policisti preiskujejo primer v smeri suma kaznivega dejanja mučenja živali. Kljub izvedenim aktivnostim storilec še ni bil izsleden," so dodali.

Zato pozivajo vse priče, občane, očividce, ki bi o tem karkoli vedeli, da pokličejo 113. Če želijo ostati anonimni, lahko pokličejo 080 1200. Lahko pa pokličejo tudi na PP Ajdovščina 05 365 72 00.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija