SD Z NOVIM VODSTVOM: Za predsednika so izvolili Matjaža Hana

Slovenija

Matjaž Han je na maratonskem volilnem kongresu SD v Ljubljani v drugem krogu glasovanja premagal Milana Brgleza. Mandat za vodenje stranke so mu delegati podelili s 182 glasovi, medtem ko jih je Brglez prejel 172. Aktualni gospodarski minister je tako na čelu stranke zamenjal dosedanjo predsednico in zunanjo ministrico Tanjo Fajon.

Matjaž Han se je v nagovoru po izvolitvi kongresu zahvalil za prejete glasove. Zatrdil je, da bo po "velikih ljudeh", ki so v preteklosti že vodili SD, zdaj stranko naprej poskušal peljati tudi sam. Svojo nalogo vidi v povezovanju članov, saj brez tega socialna demokracija ne bo imela prave prihodnosti, je prepričan. Kot je še zatrdil, je pripravljen socialno demokracijo skupaj z ekipo pripeljati nazaj do možnosti, da bo stranka lahko vodila vlado, kot jo je nekoč že.

Kongres je potekal v znamenju nejevolje nekaterih delegatov, ki so Hanovo kandidaturo tik pred zdajci označili za nekorektno in nekostruktivno. V burni razpravi, ki je bila zaprta za javnost, so mu med drugim očitali, da SD s Hanom na čelu ne bo opravila s spornimi praksami, ki so stranko pripeljale do predčasnega volilnega kongresa. "Nisem vedel, da sem glavni problem jaz, ne pa dva milijona evrov dolga," jim je odvrnil Han.

15. Kongres SD: Razglasitev

15. Kongres SD: Razglasitev

Posted by Socialni demokrati (SD) on Saturday 13 April 2024

S Hanovo izvolitvijo se z mesta predsednice stranke po štirih letih vodenja poslavlja Tanja Fajon.

Za podpredsednika stranke sta na kogresu bila izvoljena evropski poslanec Matjaž Nemec in vodja strankinega podmladka Luka Goršek, za podpredsednici pa poslanka Meira Hot in pravosodna ministrica Andreja Katič. Nova glavna tajnica SD je postala Živa Živković, ki je trenutno vodja kabineta ministrice za pravosodje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Šperjo |  14 .04. 2024 ob  14: 27
škoda , je izgledalo , da bodo izplavali ...ampak.....