SD S SPLETNO PETICIJO ZA ZAŠČITO SAVE: "Da bo jasno razvidno, kakšna je v resnici volja državljanov" (VIDEO)

Piran

V SD so zagnali spletno peticijo Podpis za Slovenijo, s katero lahko državljani po besedah poslanke Meire Hot zahtevajo, da država uveljavi predkupno pravico za Yorkov delež v družbi Sava. "Čas hitro teče," je opozorila poslanka. Za uveljavitev predkupne pravice ima sicer država časa še 13 dni.

Poslanka Poslanska skupina SD mag. Meira Hot je danes v Portorožu predstavila spletno peticijo za uveljavitev predkupne pravice za nakup slovenskih hotelov pod okriljem družbe Sava d.d v najlepših slovenskih turističnih krajih. “S peticijo smo v SD začeli zato, ker že več dni prejemamo številne pobude državljank in državljanov, ki želijo izraziti svojo voljo in podati apel vladi, da ohranimo slovenske turistične bisere, z uveljavitvijo predkupne pravice.” Vaš podpis podpore lahko prispevate na: www.podpiszaslovenijo.si

Objavil/a Socialni demokrati (SD) dne Sreda, 16. februar 2022

"Vlada je nekako neaktivna, državljani pa nas sprašujejo, kaj lahko naredijo, da izrazijo svojo voljo, ki je jasna - to je zaščita slovenskega turizma in zaščita slovenskih strateških turističnih destinacij," je v izjavi za javnost v Portorožu poudarila Hotova.

Kot je izpostavila, je časa za uveljavitev predkupne pravice še 13 dni, a nameravajo s peticijo nadaljevati tudi po tem roku: "Da bo jasno razvidno, kakšna je v resnici volja državljanov, tudi glede nadaljnjega razvoja slovenskega turizma."

ZAŠČITIMO TURISTIČNE BISERE SLOVENIJE‼️ Podpiši peticijo na podpiszaslovenijo.si za uveljavitev predkupne pravice za...

Objavil/a Socialni demokrati (SD) dne Torek, 15. februar 2022

O odločitvi sklada York, da svoj 43-odstotni delež v Savi proda projektnemu podjetju Prestige Tourism, za katerim stoji madžarski kapital, je prejšnji teden razpravljala tudi parlamentarna komisija za nadzor javnih financ. Hotova je spomnila, da je komisija vlado k uveljavitvi predkupne pravice pozvala tudi s sklepom.

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Simon Zajc je na seji dejal, da uveljavitev predkupne pravice na ministrstvu pričakujejo. "Ampak nekako nismo trdno prepričani, da bo tega res prišlo, ker s strani vlade prihajajo različne informacije," je danes dejala Hotova.

Skupina poslancev večjega dela opozicije s prvopodpisanim poslancem LMŠ Branetom Golubovićem na čelu je medtem danes v DZ vložila zahtevo za sklic izredne seje na temo prodaje Yorkovega deleža. Tudi na tej seji se bodo zavzeli za to, da vlada kot skupščina Slovenskega državnega holdinga (SDH) doseže uveljavitev predkupne pravice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  21 .02. 2022 ob  07: 23
Boli njo žemlja.
Ona skrbi predvsem z kosovare, albance in kužke.
Naj kupi hotele ona. Itak je nivo turizma na nizki ravni. Hoteli naj se prodajo brez zemljišč. Ne tako kot Bernardin, ki je postal lastnik celega hriba zaradi napak nekaterih obcinarjev.
Živela Istra. Dol z okupatorji
PortoPirančan |  18 .02. 2022 ob  03: 45
A je spet nardila kako _\_________ pred tem palamudenjem?

Cigave interese spet sciti? Njenega krvnega strica iz ozadja?
Menda tip za usluge hudo kasira..

Upam samo, da kdo, ki ni iz obale, ne nasede na te gluposti..

Mimogrede madžari že skoraj 10let držijo obalni turizem, to ve vsak, ki dela v tej stroki.. oni prinašajo kruh, ne pa tej paraziti iz SDja, polni obljub, na koncu pa skrbijo samo za svoje strice ..
Bujenabrigu |  17 .02. 2022 ob  22: 20
Kaksno zascito neki...jQuery112308330248357189789_1645132428373? Portoroski turizem je burek in kebab in cigumigu glasba a la Vejsil njen stricek....! O cem ona naklada???? Se Medulin nas je prehitel kaj sele ostali portoroz je kloaka kebab in burek center poln narkosov in dzeparosov ne pa mondena turisticna destinacija To misli samo se Meira in predavatelji na Turustici ki turizma povohali niso v zivljenju razen ko sami potujejo v Dubai...
Bujenabrigu |  17 .02. 2022 ob  22: 20
Kaksno zascito neki...jQuery112308330248357189789_1645132428373? Portoroski turizem je burek in kebab in cigumigu glasba a la Vejsil njen stricek....! O cem ona naklada???? Se Medulin nas je prehitel kaj sele ostali portoroz je kloaka kebab in burek center poln narkosov in dzeparosov ne pa mondena turisticna destinacija To misli samo se Meira in predavatelji na Turustici ki turizma povohali niso v zivljenju razen ko sami potujejo v Dubai...
Istriano |  17 .02. 2022 ob  16: 49
10
Kaj to je tista, ki sedi v Ljubljani v parlamentu že štiri leta popolnoma brez rezultatov?
zoran13 |  17 .02. 2022 ob  09: 42
PETICIJA

"Žal je prišlo do napake. Poskusite ponovno."

Z oddajo podpisa potrjujem, da sem seznanjen, da se bodo moji osebni podatki obdelovali za namen obveščanja o projektu Zaščitimo turistične bisere Slovenije. Več o obdelavi mojih osebnih podatkov si lahko preberem na povezavi. Od prejemanja obvestil se lahko vedno odjavim s klikom na "odjava" v sporočilu, ki ga prejmem. (obvezno)*

Želim prejemati novice o delu in aktivnostih SD. Od prejemanja novic se lahko vedno odjavim s klikom na "odjava" v sporočilu, ki ga prejmem. S soglasjem za prejem vsebin o delu in aktivnostih SD se strinjam z obdelavo mojih osebnih podatkov za namen prejemanja vsebin o delu in aktivnostih SD, več si lahko preberem na povezavi.
podpiszaslovenijo.si/#form

 |  17 .02. 2022 ob  07: 37
ajde SD ,,ki toliko zagovarjate enakost in balle varie..
vil turkovih baraka simonovič
ali bo kdo kaj rekel
ma tudi SDS
kdo ima muda
nihče se mi je kar zdelo
in zakaj koga volit ko nas tlačane jebete z leve in desne
Občan |  16 .02. 2022 ob  20: 40
20
Meira Hot spet zavaja in prodaja buče... kje je bila pred leti, ko so njeni prodali Savo turizem? Čigave interese zastopa danes? Morda slabo nasedlo naložbo sklada York s sumljivim lastniškim ozadjem? Morda rešuje politično nastavljen kader v turističnem sektorju, ki se bojijo novih lastnikov? Kdo bi vede, stvari niso nikoli črni bele in zadaj je vedno veliko več, kot nam Meira Hot peodaja...
ManofSteel |  16 .02. 2022 ob  20: 05
V bistvu država je že solastnica hotelov ker ima 46% deleža v Sava podjetju. Če pa bila država neposredno solastnica pa ne bi mogla vlagat v infrastrukturo, ker je to protizakonito po evropski konvenciji...bla bla bla. Tako da nehajte zavajat že enkrat Meira kako brati pa to? Rake to povej;)