SCHUMACHER PRAZNUJE 50. ROJSTNI DAN: Njegova družina je o njem sporočila tole

Svet

Nekdanji sloviti nemški dirkač v formuli 1 Michael Schumacher danes praznuje 50. rojstni dan, njegova družina pa je včeraj – v pomanjkanju informacij o njegovem zdravstvenem stanju po nesreči pred petimi leti na smučišču v francoskem Meribelu – zaprosila javnost za razumevanje in zapisala, da je v najboljših rokah.

Na fotografiji z ženo

"Lahko ste prepričani, da je Michael v najboljših rokah in da smo naredili vse v njegovo dobro. Zelo smo veseli, da bomo jutri skupaj z vami praznovali Michaelov 50. rojstni dan, hkrati pa sledimo njegovi želji o zasebnosti pri tako občutljivi temi, kot je njegovo zdravje," je v včerajšnji izjavi za javnost med drugim zapisala njegova družina.

Pred petimi leti je usoda kruto zaznamovala življenje enega najboljših športnikov vseh časov. Nekdanji sedemkratni svetovni prvak formule 1 je v smučarski nesreči 29. decembra 2013 dobil hude možganske poškodbe, njegovo zdravstveno stanje pa je še zdaj ena najbolje varovanih skrivnosti v športnem svetu.

Nemški zvezdnik je preživel leta in desetletja za volanom izjemno močnih in hitrih dirkalnikov – celotno kariero je prestal skorajda brez večjih poškodb, le leta 1999 si je v trčenju v Silverstonu zlomil nogo. Po koncu kariere pa se je ponesrečil med smučanjem. Decembra 2013 je padel v Meribelu, pri čemer niti ni bil preveč hiter, nosil je tudi zaščitno čelado, le izjemno nesrečen splet okoliščin ga je v trenutku iz zvezdniškega sveta spravil v povsem drugačen položaj.

Posledice padca so bile hude poškodbe možganov; več mesecev je bil v življenjski nevarnosti, pozneje so ga iz bolnišnice preselili v domačo oskrbo. Vila Schumacherjev v Glandu ob Ženevskem jezeru je od septembra 2014 trdnjava dobro varovane skrivnosti, dostop do tja imajo le redki. Uradnih informacij o tem, kakšno je njegovo zdravstveno stanje, je zato zelo malo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija