SB IZOLA BOGATEJŠA ZA GRELNO-REANIMACIJSKO MIZICO: Z donacijo so prišli do nove opreme za oskrbo novorojenčkov

Izola

V farmacevtski družbi Krka so v preteklih tednih otroškim oddelkom vseh desetih slovenskih splošnih bolnišnic in pediatričnima klinikama obeh univerzitetnih kliničnih centrov donirali medicinske naprave in opremo za oskrbo novorojenčkov v vrednosti 400.000 evrov, so danes sporočili iz podjetja.

Splošni bolnišnici (SB) Trbovlje so podarili bolnišnični monitor s transportnim modulom, SB Novo mesto dve grelno-reanimacijski posteljici za novorojenčke, SB dr. Franca Derganca Nova Gorica prav tako grelno-reanimacijsko posteljico, medtem ko so SB Brežice prispevali sredstva za obnovo izolacijske sobe.

SB Celje je z donacijo bogatejša za polisomnograf za določanje motenj spanja otrok in mladostnikov, SB Murska Sobota za mobilni ultrazvočni aparat, SB Izola za grelno-reanimacijsko mizico, SB Slovenj Gradec pa za prenosni inkubator.

SB Ptuj so podarili pulzni oksimeter, bronhodilatator, spirometer in EKG z vozičkom, SB Jesenice pa napravo za 24-urno snemanje elektrokardiograma (holter EKG) ter merilnik tlaka s tremi manšetami.

Opremo so podarili tudi pediatričnima klinikama univerzitetnih kliničnih centrov (UKC) v Ljubljani in Mariboru. Strokovna direktorica UKC Maribor Nataša Marčun Varda je na današnji Krkini okrogli mizi poudarila, da 28 pediatričnih posteljic z omaricami predstavlja pomemben prispevek pri skrbi za najmlajše bolnike na mariborski pediatrični kliniki, so jo v družbi navedli v sporočilu za javnost.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija