'SATAN' NI VEČ NA BEGU: Zapornika, ki je pobegnil izpred UKC Ljubljana, prijeli v Berlinu

Kronika

Nemški policisti so v sredo v Berlinu prijeli zapornika, ki je v začetku oktobra pobegnil izpred Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, so za STA potrdili na Generalni policijski upravi (GPU). Predaja slovenskim pravosodnim organom je v teku, so dodali. O prijetju zapornika je sicer danes prvi poročal portal N1.

Prijetje je rezultat uspešnega mednarodnega policijskega sodelovanje slovenske in nemške kriminalistične policije ter aktivnega sodelovanja slovenske kriminalistične policije v Evropski mreži za aktivno iskanje oseb - ENFAST, so pojasnili na GPU.

Obsojeni je pobegnil 5. oktobra, ko so ga v spremstvu pravosodnega policista pripeljali pred UKC Ljubljana, kjer naj bi imel pregled. Ko je zapuščal vozilo, se je pognal v beg. Pobeg pa je izvedel skupaj s pomočnikom na motornem kolesu.

"Ko je bil obsojenec med vožnjo na motornem kolesu, ga je pravosodni policist uspel zaustaviti, a je nato pobeg nadaljeval s hitrim tekom. Policist je potem izvedel zasledovanje, a je obsojenec s pomočnikom na motornem kolesu zopet uspel pobegniti," so v začetku oktobra sporočili z uprave za izvrševanje kazenskih sankcij.

Pobegli zapornik, Tomaž Simonič, znan kot 'Satan'prestaja enotno 10-letno zaporno kazen zaradi različnih kaznivih dejanj in je že prestal 80 odstotkov kazni. V preteklosti je kazen že prestajal v svobodnejšem režimu in koristil zunajzavodske ugodnosti, med epidemijo covida-19 pa je bil tudi na prekinitvi prestajanja zaporne kazni.

Kot je ob njegovem pobegu dejal Tomaž Tomaževic s PU Ljubljana, gre za osebo, ki je nevarna oziroma bi lahko - ker gre za pobeglega zapornika - bila potencialno nevarna. Po pobegu so za njim razpisali tiralico.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija