ŠAREC ZA ENOTNOST: Zaradi politike se ne splača prepirati

Slovenija

Domovino moramo imeti radi, znati jo moramo braniti, kadar je potrebno, zato si moramo prizadevati za mir, je na današnji prireditvi ob mednarodnem dnevu miru na Cerju dejal predsednik vlade Marjan Šarec. V tem moramo biti enotni, to smo dolžni tistim, ki so dali življenja za domovino, zaradi politike pa se ne splača prepirati, je poudaril Šarec.

"Slovenci nismo nikoli napadali, Slovenci smo se vedno samo branili. In naša osnovna vrednota je bila vedno beseda samo s tremi črkami - mir. Zelo enostavna beseda, a hkrati tako težko dosegljiva stvar," je dejal Šarec in nadaljeval, da zgodovina človeštva ni zgodovina miru pač pa zgodovina vojn.

Kava brez politike

"In mir bo takrat, ko bosta tudi v naši državi dva sodelavca sposobna iti na kavo, ne da bi se skregala zaradi politike. V politiki je vsak dan veliko besed, veliko je sporov, veliko je prerekanj, ampak to ne sme vplivati na družbo, da bi se na delovnem mestu, doma ali kjerkoli prepirali zaradi politike. To ni mir, to je zavedenost. Zaradi politike se ne splača prepirati," je še poudaril.

Zbrane sta nagovorila tudi župan Občine Miren-Kostanjevica Mavricij Humar in predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Ladislav Lipič.

Humar je v nagovoru poudaril pomen miru in iskal, kakšno je orožje, ki ga ljudje uporabljajo za doseganje in ohranjanje miru: "V vojnah se uporablja orožje, kakšno orožje pa lahko uporabljamo mi za ohranjanje miru? Ta orožja so ljubezen, potrpežljivost, tolerantnost in ostale stvari, ki jih imamo vedno pri sebi. Vprašati pa se moramo, kolikokrat jih uporabimo, kolikokrat se z njimi ukvarjamo. In prav ta zborovanja so zato pomembna, da nas na to opomnijo in da na tem tudi rastemo," je dejal mirensko-kostanjeviški župan.

V kulturnem programu so nastopili pevci, Orkester slovenske policije in recitatorji Akcija TIGR - klub mladih. Prireditev, na kateri so se po navedbah občine Miren-Kostanjevica poklonili "vrednoti miru, ki ni umevna sama po sebi, niti dana vsem generacijam in narodom v enaki meri ali obliki", je dejal Rok Andres.

Deli novico:

Bruhanje! |  24 .09. 2018 ob  09: 20
Za bruhat...cel vikend so vsi mediji servirali to "novico" ... Bla,bla,bla,bla,...
bošteran |  23 .09. 2018 ob  19: 05
Ampak nekateri res ne morejo preboleti ,da so se iz zmage naenkrat znašli v porazu .Pustite času čas pa,da vidimo to novo energijo v Sloveniji .Nekareri res se ne znajdejo v demokraciji in bi tekli s štafeto s čestitkami do novega starega vožda IJJ.
ma |  23 .09. 2018 ob  14: 38
kdaj bom jmu 1.500plače aaaaaaaaaaaaa--------------mona, ku boš pr koriti
ma daj |  23 .09. 2018 ob  11: 46
do danes najboljši govor od 91 leta
boli |  23 .09. 2018 ob  10: 23
boli nekatere je res boli.dajte mu priložnost , ker to je naša zadnja šansa , potem pridejo spet na ablast stare face.od levih in desnih.
Eho |  23 .09. 2018 ob  01: 20
Šarec ne bo na ablasti niti pol leta.