Sara Isaković: O menjavi države niti ne razmišljam

Na pisanje srbskih in slovenskih medijev o želji Sara Isaković, da bi v bodoče plavala za Srbijo, se je za Slovensko tiskovno agencijo odzvala plavalka sama in povedala, da o menjavi reprezentance ne razmišlja in da so bile nekatere izjave v medijih izvzete iz konteksta.

"Proces menjave države, za katero bi nastopala, je zelo kompliciran. Ne zgodi se čez noč, zato niti ne razmišljam, da bi se tega lotila. Objavila sem svojo vrnitev v plavanje in to je vse, kar je pomembno," je iz San Diega sporočila olimpijska podprvakinja na 200 prosto z iger 2008 v Pekingu, ki si je po zadnjih igrah v Londonu vzela leto in pol premora, zdaj pa se je vrnila v bazen. Doslej najuspešnejša slovenska plavalka je poudarila, da se ni nikoli odločila plavati za Srbijo in da to ni bilo zapisano niti v članku srbskega Kurirja, ki je kasneje sprožil val zapiskov in ugibanj.

 

"Seveda pa je bila želja, da plavam za Srbijo, vedno prisotna, saj sem ponosna na to, da je moj oče Srb in od nekdaj sem oboževala tudi srbski športni duh, še posebej pa, kako se cenijo športniki v tej državi," je še zapisala Isakovićeva in dodala, da gre seveda za eno od skritih življenjskih želja, a to je v tem trenutku tudi vse, nikoli pa ni delala na menjavi plavalne reprezentance.

Plavalka, ki ima po starših slovenske in srbske korenine, je odraščala v Dubaju, kjer njen oče še vedno živi in dela, nato do leta 2008 živela in trenirala v Sloveniji, zdaj pa je že šesto leto v ZDA. Priznala je, da je navezana na vsakega od teh delov. "Želela bi na primer tekmovati tudi za Dubaj, ker je tudi tam moj dom." A kot pravi, o menjavi plavalne reprezentance na razmišlja. "Vedno sem ponosno nastopala za Slovenijo in zelo me je prizadelo, ko sem brala nekatere komentarje po internetu," je še zapisala 25-letna Blejka.

Deli novico: