"Sansimon" tudi letos najboljša slovenska plaža

Slovenija

V akciji Naj kopališče 2013 so kopalci v šestih različnih kategorijah najbolje ocenili Terme Snovik, Thermano Laško, Terme Olimia, ljubljansko Laguno, Simonov zaliv v Izoli in Vodno mesto Atlantis. Splošen vtis letošnjih glasovalcev je, da so se kopališča v zadnjih letih precej izboljšala in da je na prvem mestu skrb za raznoliko ponudbo.

Gasovalci so v kategoriji naravnih kopališč ponovno najbolje ocenili Simonov zaliv v Izoli, drugo mesto je pripadlo Grajskemu kopališču Bled, tretje pa Osrednji plaži Portorož.

V kategoriji letnih kopališč je največ glasov dobila ljubljanska Laguna, na drugo mesto se je uvrstilo Letno kopališče Celje in na tretje Letno kopališče Kranj. Zmagovalec kategorije pokritih kopališč je, kot že vrsto let zapored, tudi tokrat Vodno mesto Atlantis. Mesto nižje je pripadlo Aquaparku Žusterna, tretje pa novincu med najboljšimi, Hotelu Golf.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so dobile najvišje ležeče slovenske terme, Terme Snovik, drugega mesta so se razveselili v Zdravilišču Radenci, tretjega pa novinci, Terme Dobrna. Med srednje velikimi termalnimi kopališči je bilo obiskovalcem najbolj všeč v Thermani Laško, mesto za njim so se uvrstili v Termah Banovci, na tretje mesto pa so obiskovalci z oddanimi glasovi uvrstili Terme Dolenjske Toplice.

Najboljše veliko termalno kopališče leta 2013 so Terme Olimia, na drugo mesto so se uvrstile Terme 3000, na tretje pa Terme Čatež.

Akcijo Naj kopališče že vrsto let pripravljajo ustvarjalci oddaje Dobro jutro, Slovenija, poteka pa po slovenskih radijskih postajah in preko glasovnic, ki so jih lahko kopalci oddali tudi preko Nedeljskega dnevnika.

Nagrade so najboljšim podelili v torek v Moravskih toplicah. Pozimi pa se ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija pripravlja na izbor za naj smučišče in naj wellness 2013/14.

Fail |  16 .10. 2013 ob  12: 08
Letos mogoče med najboljšimi plažami (ampak ne najboljša), vendar lani je bilo več alg in svinjarij v morju, kot dejansko morja. Poleg tega, da je bila plačljiva,zato lani mislim, da govorim v imenu vseh (ki niso iz Izole seveda,ker bodo branili njihovo plažo), da je bila med najslabšimi. Lp