SANACIJA PLAZU NA DEBELEM RTIČU Z ZAMUDO: Končana naj bi bila konec meseca

Ankaran

Po napovedih Občine Ankaran bo sanacija plazu in skalnega podora na območju kopališča Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič končana predvidoma konec oktobra. To je dober mesec dni kasneje, kot so na občini prvotno načrtovali.

Gradbena dela v zdravilišču predstavljajo prvo fazo sistemske obnove območja, kjer je več skalnih podorov.

Kot so pojasnili na občini, so med izvajanjem projekta ustanovili Krajinski park Debeli rtič in ugotovili, da je v območju krajinskega parka primernejše tlakovanje poti ob morju z lokalnim kamnom peščenjakom. Zaradi tega se je rok za dokončanje del podaljšal za dober mesec, medtem ko bo vrednost gradbenih del po navedbah občine ostala v predvidenih okvirih, in sicer okoli 281.000 evrov.

Občina Ankaran je za sanacijo plazu in skalnega podora, ki ju je oktobra 2014 na območju kopališča Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič povzročilo neurje, prek javnega naročila izbrala podjetje Finali iz Kopra, ki je dela začelo maja letos.

Deli novico:

@Jure |  05 .11. 2018 ob  13: 32
Ne prodajaj megle! Spiš ti...v Ankaranu se pred ustanovitvijo občine ni nič dogajalo, zadnja leta so spremembe vidne! Dobro jutro! Vse zasluge Strmčniku! Vsi ostali kandidati samo čakajo, da porazdelijo denar!
Jure |  02 .10. 2018 ob  11: 31
V Ankaranu se prodaja megla. Ne primerjati Ankaran z nobeno občino, v Ankaranu se spi. Štiri leta globokega spanca.
Volitve so čez par mesecev. Zbudite se Ankarančani. Zdaj NI VEČ KRIV POPOVIČ.
marsikatera sanacija v tej opčini se ne izvaja ter zamuja.. razen okoli ražmanovv ter mermolij se izvaja na veliko |  01 .10. 2018 ob  20: 52
-1
krneki
grafist  |  01 .10. 2018 ob  18: 58
o plazu oz vdoru na novozgrajenem koprskem tartanu ob odbojki na mivki pa nič... :) e moj regional....