SALVINI: Dobri rezultati mešanih patrulj s Slovenijo

Svet

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je včeraj ocenil, da dajejo mešane policijske patrulje na meji s Slovenijo dobre rezultate. Kot je še objavil na Facebooku, prihajajo "s fronte obrambe ozemlja dobre novice". Kljub temu je dodal: "Videli bomo, če bodo potrebne fizične ovire".

Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, je Salvini včeraj gostil srečanje vodstev italijanske policije in obveščevalnih služb, namenjeno pregledu razmer in pripravam na nove grožnje, povezane z nezakonitimi migracijami. Med drugim so na sestanku sklenili, da bodo preverili vire in načine financiranja nevladnih organizacij, ki v Sredozemlju pomagajo prebežnikom. Kot je pojasnil Salvini, bodo preverili financiranje, da bi ugotovili, "če za financiranjem podpore nezakonitih migracij stojijo nekatere države".

So pa na srečanju tudi poudarili, da se je število prihodov v Italijo po morju letos v primerjavi z letom 2018 zmanjšalo kar za 81 odstotkov. "Še vedno pa je potrebna pozornost pri prihodih po kopnem. Na balkanski poti daje sadove dejavnost italijansko-slovenskih in hrvaško-slovenskih patrulj," je še povzela Ansa.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  25 .07. 2019 ob  10: 45
-3
Tudi naš idejni vodja in ★NOB★ tovarišija v hramu demokracije so zadovoljni, saj bodo končno migranti začeli ostajati tudi pri nas, tako bomo tudi mi lahko prispevali k Sorosovi uni-rasi, brez barvnih razlik in brez meja ... samo glejte, da pošljete hčere zvečer ven, da ne posedajo pred TV.