S TORKOM SE UKINJA LETALSKI PROMET: "Ljudje posedajo v parkih in se obnašajo, kot da virusa ni"

Slovenija

Uradni govorec vladnega kriznega štaba za spopadanje z novim koronavirusom Jelko Kacin je ob robu današnjega sestanka z direktorji bolnišnic napovedal, da se bo s torkom ustavil tudi letalski promet. Zatrdil je, da bodo storili vse za zajezitev virusa, ki se hitro širi. Opozarja, da je zadnji trenutek, da se začnemo odgovorno obnašati.

Omejitev za letalski promet bodo sicer uveljavili dan pozneje kot za siceršnji javni promet, da se lahko nekatera letala še vrnejo domov. Po besedah Kacina si prizadevajo oz. iščejo možnosti, da bi reševali posamezne državljane, če bi bilo treba, da jih gredo kam iskati.

Že v ponedeljek pa se bo ohromilo javno življenje v Sloveniji, med drugim se zaustavlja potniški promet. Za nujne vožnje bodo ostali taksiji. "Čim bolj se moramo zavezati, da se bomo sami osamili in da se tako virus zajezi," je dejal Kacin.

Opozoril je namreč, da se virus hitro širi in je zadnji trenutek, da se začnemo odgovorno obnašati do sebe in do drugih. Po njegovih besedah je nenavadno, da ljudje posedajo v parkih in se obnašajo, kot da virusa ni. Državljane je pozval, naj ne hodijo po nepotrebnem v trgovine in ne povzročajo dodatnih vrst.

S ponedeljkom se zapirajo tudi šole in vrtci. Po Kacinovih navedbah bodo lokalne skupnosti poskrbele za ustrezne rešitve za nujno varstvo otrok.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  16 .03. 2020 ob  17: 44
-1
bomo totalitarna država in zato bo virus še najmanj kriv. Bodimo doma in bodimo veseli !!!!!!
ManofSteel |  15 .03. 2020 ob  23: 21
Če pa država in župani ne ukrepajo, kdo je tukaj glavni krivec. Tisti, ki ne izvršuje zakona. Kaj mislite, da danes šteje ? Zaslužek !
Že to, da je Gantar lepo povedal, Citiram; pričakujte najmanj 50 mrtvih in to, če bomo imeli srečo ! Torej,a ni to dovolj jasen znak, da je zadeva več kot alarmantna ?
Bojkotiraj lokale, in prijavi ljudi, ki se zbirajo na javnih površinah v neposredni bližini. Očitni bo treba izvrševat zakon, tako kot so to počeli Kitajci...s pendrki in solzilcem.
Da ne bo kdo rekel, da smo totalitarna država...