S TESNO VEČINO SPREJELI PRORAČUN: 13 svetnikov za, 11 proti, ena vzdržana (FOTO, VIDEO)

Piran

Po burni razpravi so piranski svetniki in svetnice na današnji seji v drugem branju s 13 glasovi za in 11 proti, Marina Sorta je bila vzdržana, vendarle sprejeli občinski proračun. Rezultate glasovanja si lahko ogledate na spodnji fotografiji. Obširneje bomo o tem poročali jutri.

Rezultat glasovanja o občinskem proračunu v drugem branju

Spomnimo, piranski občinski svetniki in svetnice so po živahni razpravi na seji 25. aprila potrdili proračun v prvem branju, pri čemer sta zanj glasovala samo dva svetnika (od osmih) iz vrst županove GZOP, medtem ko so proračun v listi Naš kraj soglasno podprli. 

Župan Đenio Zadković nam je takrat dejal, da ga kljub temu, da očitno nima večine, ne skrbi drugo branje, ter da gredo v Piranu v smer široke koalicije. 

Opomba: opravičujemo se za slabši zvok v posnetku, saj žal nismo imeli dostopa do mešalne mize.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Matej |  15 .05. 2019 ob  10: 36
Me prav skrbi, kaj bo z občino Piran. Nad nekaterimi svetniki bi se še bog razjokal. Recimo, pripomba, da je v proračunu sled prejšnjega vodstva. Pa ljudje božji, saj tudi Piran ni od vaših volitev naprej. Pa tudi z vami ga ne bo konec. Ali pa floskula, da ni razvojno naravnan- kaj bi morali občanom izprazniti denarnice za večji razvoj? Kot v Banki Slovenije?
Kapo dol pred svetniki, ki so videli širše in podprli proračun!
max |  11 .05. 2019 ob  17: 29
upam, da regional , čim prej investira v boljšo opremo za te live, ker to se ne da ne gledat, še manj pa poslušat.geniotu pa čim manj fb in čim več uspeha pri delu na občini.
Istriano |  10 .05. 2019 ob  20: 26
23
Se vidi, da je Genio pisal papežu Frančišku, ker se je zgodil čudež v Piranu.