S PREVISOKIM KAMIONOM HOTEL ZAPELJATI V PREDOR: Nato po primorski avtocesti vozil kar v 'rikverc'

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 32 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 84 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v kateri je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in štiri tatvine. Intervenirali so zaradi kršitve javnega reda in miru.

Včeraj ob 10.58 so policiste delavci Darsa obvestili, da je pred predorom Kastelec tovorno vozilo sprožilo višinsko kontrolo, zatem pa je voznik peljal vzvratno. Ustavil se je v odstavni niši pred predorom. Policisti so identificirali 41-letnega voznika tovornega vozila s priklopnikom, koprskih registrskih tablic. Tovor je bil na vozilu previsok, prav tako ni imel dovoljenja za izredni prevoz. Vozniku je bil izdan plačilni nalog, zoper pravno osebo pa sledi hitri postopek. Vozilo je bilo izločeno iz prometa.

V kanalu sv. Jerneja v Seči je nekdo s čolna ukradel izvenkrmni motor znamke Tomos, l. 1992, vreden 400 evrov.

V Kopru na Tomšičevi ulici je nekdo ukradel parkirano kolo z motorjem Piaggio zip 25 4T reg. št. KP 8L-T2, na Cesti za Markovec pa so ukradli moped Piaggio ZIP, črne barve, reg. št. KPBD75, vreden 1900 evrov.

Popoldan so na Tartinijevem trgu v Piranu policisti 16-letniku zasegli motorno kolo Yamaha, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 16.10 je v Ilirski Bistrici 70-letni voznik z avtomobilom odvzel prednost 54-letnemu kolesarju, ki je bil že vključen v krožišču. Kolesar je padel in se poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so v zadnjih 24 urah koprski policisti obravnavali enega državljana Libije, ki je nedovoljeno prestopil slovensko-hrvaško mejo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija