S PONEDELJKOM SE ZAČENJAJO DELA NA PRIMORSKI AVTOCESTI: Preverite, kako bo v tem času urejen promet

Koper

Dars bo po koncu turistične sezone začel še zadnjo obsežnejšo obnovo na avtocestnem omrežju, načrtovano za letos. V ponedeljek bodo stekla dela za preplastitev cestišča na dotrajanih delih odsekov primorske avtoceste med Kozino in Serminom. Med predvidoma dvomesečno obnovo bo zaradi del promet po obeh smernih voziščih avtoceste urejen po enem pasu.

Dela obsegajo preplastitev 6,7 kilometra cestišča na vsaki polovici avtoceste, 800 metrov na priključku Kastelec in 1,9 kilometra na priključku Črni Kal, so pojasnili na Darsu. Priključka bosta zaprta za promet, vendar ne hkrati.

V prvi fazi del, predvidoma v ponedeljek, bo zaprt priključek Kastelec na obeh polovicah avtoceste, obvoz bo urejen čez priključek Črni Kal. Do viadukta Črni Kal bosta v obeh smereh vožnje zaprta vozna in odstavna pasova, tako da bo promet potekal po prehitevalnih pasovih, od viadukta Črni Kal do konca območja preplastitve pa bosta zaprta prehitevalna pasova, zato bo promet urejen po voznih pasovih.

Po zaključku te faze, ki bo trajala predvidoma en mesec, bo po pojasnilih Darsa promet v obeh smereh preusmerjen na prenovljena dela voznega pasu (zaprta bosta prehitevalna pasova) do viadukta Črni Kal ter na prehitevalna pasova (zaprta bosta odstavni in vozni pas) od viadukta Črni Kal do konca območja preplastitve.

Vozišče v predorih Kastelec in Dekani ter na viaduktu Črni Kal je izvzeto iz navedenih del.

Izvajalec del je konzorcij podjetij CPK in CPG. Pogodbena vrednost del znaša nekaj manj kot 5,2 milijona evrov brez DDV. Rok izvedbe del je 80 dni, vendar bo skrajšan na predvidoma 60 dni, ker bo izvajalec dela opravljal sočasno na celotni dolžini preplastitve.

"Po zaključku del bo vožnja varnejša in udobnejša, zato uporabnike tega dela primorske avtoceste prosimo za strpnost in razumevanje v času del. Ob povečanem prometu namreč lahko pride do občasnih zgostitev in krajših zastojev, v primeru močno povečanega prometa pa bodo ti lahko tudi daljši," so še zapisali na Darsu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija