S POLNIMA VOZIČKOMA ODKORAKALA IZ TRGOVINE NA KOZINI: Voznik natovorjen Mercedes odpeljal pod vplivom kokaina

Kronika

V soboto so bili koprski policisti obveščeni, da sta iz trgovine na Kozini odšla moška s polnima nakupovalnima vozičkoma, ne da bi pred tem plačala nakup. Kot se je izkazalo, sta kradla tudi v Novi Gorici. Gre za 34-letnega Mariborčana in 51-letnega Ljubljančana.

V soboto ob 19. uri so bili policisti obveščeni, da sta moška s polnima nakupovalnima vozičkoma brez plačila zapustila trgovino na Kozini. Stvari sta naložila v osebni avto znamke Mercedes A in se odpeljala. Policisti so ju kmalu izsledili in ustavili v Divači.

34-letni Mariborčan, ki je vozil, in 51-letni sopotnik iz Ljubljane sta ukradla različne prehranske artikle, alkoholne pijače, oblačila … Nekatere stvari sta predhodno ukradla v Novi Gorici.

Pri 34-letniku so policisti opravili hitri test za mamila, ki je bil pozitiven na kokain. Odrejen mu je bil strokovni pregled, a ga je zavrnil. Policisti so mu zasegli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče v Postojni.

Za omenjeni prekršek znaša globa 1200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk. Zoper oba tatova bo podana kazenska ovadba, so sporočili s Policijske uprave Koper. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija