S PIRANSKEGA PODEŽELJA Z AVTOBUSOM V SLUŽBO: Rednim linijskim prevozom so jih dodali še 10

Piran

Piranska občina se je odločila v mesecu avgustu organizirati dodatne linijske prevoze na primestni relaciji Lucija TPC–Seča–Parecag–Sečovlje–Dragonja–Sv. Peter–Nova vas–Padna. Rednim odhodom so dodali deset dodatnih odhodov na vseh avtobusnih postajališčih. Z izvajanjem dodatnim prevozov so pričeli minuli četrtek.

Kot poudarjajo na piranski občini gre za ukrep trajnostne mobilnosti, s katerim želijo narediti javni potniški promet bolj privlačen za uporabnike. Računajo, da ga bodo prebivalci s piranskega podeželja koristili tudi za potrebe odhoda v službo in vrnitve domov, za obiske kulturnih in drugih prireditev v občini, saj je zadnji odhod z avtobusne postaje TPC v Luciji predviden ob 23.00.

Gre za pilotski projekt, s katerim želi piranska občina dobiti informacije, ki jim bodo v pomoč pri organizaciji prevozov v bodoče. S tem namenom se bo pri vseh vožnjah beležila statistika potnikov, ki bo osnova za načrtovanje voznega reda. Prevozi so brezplačni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zhe |  08 .08. 2022 ob  18: 22
Odlično - in se podpišem pod komentar kokodeka, navade se ne spremenijo čez noč. Super je, da o tem piše Regional, upam tudi, da se komunicira preko drugih medijev - to je potrebno reklamirati, da bo vplivalo na navade ljudi.

Če pogledamo koliko proračuna porabi povprečna družina vsak mesec samo za transport (skoraj 22% proračuna v letu 2018, danes še več) lahko takšen ukrep konkretno dvigne blaginjo marsikateri družini.
kokodek |  08 .08. 2022 ob  16: 11
10
upajmo, da ne bodo po enem mesecu prevoz ukinili!!! občina mora vztrajati, ker se navade ljudi na hitro ne spremenijo.
Martin Kacur |  08 .08. 2022 ob  13: 51
10
Bravo. To bi lahko naredili tudi v Kopru. Takoj prodam en avto.