S PETICIJO BI PUTINOVO LJUBICO RADI IZGNALI IZ ŠVICE: Prijatelji imajo zanjo posebno prošnjo

Svet

Domnevno ljubico ruskega predsednika Vladimirja Putina, nekdanjo rusko telovadko Alino Kabajevo, bodo morda izgnali iz Švice, kjer naj bi se od začetka ruske invazije v Ukrajini skrivala z njunimi otroki. Državljani Ukrajine, Rusije in Belorusije so namreč Švici poslali peticijo, naj "združi moderno Evo Braun z njenim firerjem", poročajo ukrajinski mediji. Doslej je peticijo na spletu podpisalo več kot 50.000 ljudi.

Vlagatelji peticije švicarske oblasti sprašujejo, zakaj dovoljuje varno oazo za ljubimko "norega diktatorja in vojnega zločinca" v nekoč nevtralni državi, medtem ko oče njenih otrok "brutalno napada Ukrajino".

Podpisniki peticije zahtevajo, da se postavi pod vprašaj njeno švicarsko državljanstvo in da se zoper njo – tako kot zoper številne druge, povezane s Putinovim režimom – uvedejo sankcije, saj da je ena ključnih osebnosti ruske vojne propagande, ki Rusom sistematično servira lažne novice.

Avtorji peticije menijo, da je nedopustno dovoliti, da Putinova ljubica ostane v Švici ali da kupuje nepremičnine, ter da je treba preveriti stanje njenega premoženja.

"Iščemo pravico. Če bo korupcija določenih švicarskih politikov, ki so Kabajevi omogočili pridobitev državljanstva, ugotovljena na sodišču, prosimo, da se to razišče do konca," so zapisali v izjavi.

Zdaj jo tudi prijatelji prosijo, da se vrne gre v Moskvo in Putina prepriča, da konča vojno, piše Page Six. Kot je povedal vir blizu Kabajevi, "se zdi, da Putin ne posluša nikogar, a morda posluša vsaj njo". A Alina naj bi se bala, da po potenicialni vrnitvi v Moskvo ne bi mogla znova zapustiti države in se vrniti k otrokom. Putin pa da je po njenih besedah močno zavarovan in ne ve, ali bi sploh lahko prišla do njega.

Putinova ljubica in otroci naj bi se trenutno skrivali v luksuzni zasebni hiši v lasti Putinovih zaveznikov v bližini francoske meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  24 .03. 2022 ob  08: 04
haha, kaj, če je tudi ona zbežala od njega
manemebasat |  23 .03. 2022 ob  14: 23
-2
ZIVEL PUTIN!