S KATERIM PIRANSKIM REDARJEM IMAJO DOGOVOR? O "izrednem dovoljenju" za parkiranje na občini ne vedo nič (FOTO)

Piran

Na naše uredništvo se je obrnil bralec, ki je opozoril na izredno nenavadno prakso parkiranja na Sončni poti in Lepi cesti v Piranu. Vozila, ki jih gostje Hostela Trobenta in Oblak puščajo na pločniku, imajo na notranji strani vetrobranskih stekel posebno obvestilo, ki pravi, da lahko tam pustijo svoje vozilo "po dogovoru z redarsko službo območja Piran".

"Po dogovoru z redarsko službo območja Piran lahko vozilo parkirate na robniku ob cestišču. Dogovor velja od 16. 7. 2022 dalje, v kolikor je gneča na objektu Hostel Trobenta in Oblak," se glasi sporočilo, ki ga puščajo na notranji strani vetrobranskih stekel gostje hostela, ki parkirajo na pločniku.

"Bil sem šokiran, ko sem videl, kakšna obvestila imajo turisti natisnjena v avtomobilih," pravi bralec, ki je opozoril tudi na nedovoljeno prakso parkiranja na Lepi cesti.

"Parkirišče na pločniku si rezervirajo kar z varnostnimi trikotniki in ga celo označijo s črko R, rezervirano. To je nevarno, še posebej za starejše in mamice z vozički, ceste so ozke in včasih se nimaš kam umakniti. Redarjev ni, bodo pa zagotovo po koncu sezone," je opisal dogajanje na omenjeni ulici. 

Za pojasnila, ali res obstaja kakšen "izredni dogovor" s Hostelom Trobenta in Oblak, smo se obrnili na piransko občino, kjer odgovarjajo:

"Med Občino Piran, redarsko službo ter Hostelom Trobenta in Oblak ne obstaja noben dogovor, ki bi na kakršenkoli način dovoljeval njihovim gostom, da parkirajo v nasprotju z Zakonom o pravilih cestnega prometa, torej na pločniku, na bankini, na vozišču, na cestišču in tako dalje. Vsi, ki parkirajo v nasprotju z določili Zakona o pravilih cestnega prometa, so v prekršku."

Za pojasnila, za kakšen dogovor med hostelom in piransko občino naj bi torej šlo, s kom osebno so ga sklenili in kdaj, smo se obrnili tudi na Hostel Trobenta in Oblak. Njihove odgovore še čakamo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Zhe |  19 .07. 2022 ob  14: 05
Na splošno je pri nas problem ohlapnega odnosa do pravil - po eni strani jih imamo preveč (mislim, da se je št. zakonskih in podzakonskih aktov v zadnjih 30h letih popeterila, če se prav spomnem), upošteva se jih prilično, nadzira pa slabo.

Ko pa se koga le zaloti, da ne upošteva pravil (če ni ravno pijan/zadrogiran za volanom), ga takoj obravnavamo kot žrtev tiranije - razumemo, da je nespoštovanje pravil 'človeško' in 'normalno'. Namesto, da bi si prizadevali za to, da imamo normalna pravila in se jih držimo, si krijemo hrbet pri neupoštevanju pravil. In ko nekdo vidi, da drugi ne upoštevajo pravil, se hitro začne vest tako tudi sam. In tako imamo situacijo kot jo imamo.
Janez Novak |  19 .07. 2022 ob  11: 26
Sodeč po dejstvu, da lahko marsikateri prijatelji redarjev parkirajo povsod, je dogovorov v piranski občini OGROMNO!!!
cazzimperio  |  19 .07. 2022 ob  06: 22
23
V Piranski opštini imajo dve šiptarske družine prosto parkiranje njihovih vozil.
Z podpisanimi dovolilnicami komunale.
Pa genio vse to dovoli.
Vse se zapleta v tej opštini piranski.
Ratman |  19 .07. 2022 ob  01: 53
12
"gužva na objektu" - sliši se kot nek zidarski žargon...
Šperjo |  19 .07. 2022 ob  01: 11
be rekel moj nonič , * NE VZET ZA SLABO * , ma ta občina in štala okoli nje - deluje kot da so iz STRIPA ( nekoč je bil to Zabavnik ) ..... dol na balkanu vas občudujejo !!!
Obala1 |  19 .07. 2022 ob  00: 46
Mislil sem će ta dva hostela ne sobota mega kazen naj vsi z obične spokajo na Zavod …no tudi tam ne bodo nic delali ter bodo hodili na kave samo se no bodo toliko šepurili In place bodo manjse
Obala1 |  19 .07. 2022 ob  00: 44
11
Ta Obcina je sla v kur..
Piero Panin |  18 .07. 2022 ob  18: 53
28
Trobenta in Oblak bosta poravnala racune od redarjev,zato lahko parkirate se naprej brez skrbi :-)