S KAMIONOM, NALOŽENIM Z AVTOMOBILI, MOČNO VIJUGAL PO PRIMORKI: Dvakrat ga je odneslo v ograjo, alkotest je "povedal svoje"

Kronika

V soboto ob 2.30 so policisti Policijske uprave (PU) Koper dobili informacijo očividca, ki je povedal, da vozi od Ravbarkomande proti Ljubljani, pred njim pa je tovorno vozilo naloženo z avtomobili, ki vijuga čez vse tri pasove, dvakrat je tudi oplazil ograjo. Policisti so 57-letnega voznika tovornega vozila, državljana Bolgarije, ustavili, preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,94mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje.

To pa ni bil edini primer vijuganja po cesti pretekli konec tedna. Že v petek ob 18.50 so bili policisti obveščeni, da od Valete proti Luciji vijuga siv kombi s pripeto prikolico. Vozilo je pripeljalo na mejni prehod Sečovlje, kjer so policisti opravili postopek z voznikom, 40-letnim državljanom Nemčije. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,72 mg/l. Sledi obdolžilni predlog, so sporočili s koprske PU.

V ponedeljek popoldan je v Piranu 52-letni državljan Italije peljal osebni avto proti centru Pirana in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred njim ustavljeno motorno kolo Aprillia. Po trčenju je 20-letni voznik motorja, prav tako državljan Italije, padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju je bila izrečena globa.

V ponedeljek se je zgodila še ena prometna nesreča, ob 18.05 sta na cesti Kal–Neverke pri Pivki trčila dva motorista, stara 46 in 29 let. Mlajši je peljal kros motor, vendar nima vozniškega dovoljenja za A kategorijo, poleg tega kros motor ni registriran in ni tehnično brezhiben. Oba udeleženca sta bila odpeljana s kraja v Splošno bolnišnico Izola in sta lažje poškodovana. Obema je bil odrejen strokovni pregled na mamila, zdravila in alkohol. Za 29-letnika bo uveden obdolžilni predlog zaradi nepravilne strani vožnje in vožnje brez ustrezne kategorije vozniškega dovoljenja, za 46-letnika pa bo izdan plačilni nalog zaradi neuporabe čelade.

Danes ponoči, ob 3. uri, so v policisti v Kopru ustavili osebni avto. Voznici je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,83 mg/l alkohola. S tem se ni strinjala, zato je bil odrejen strokovni pregled v izolski bolnišnici. Voznica se je do policistov vedla agresivno, tako da so ji odredili še pridržanje.

Policisti so od petka do danes zasegli šest vozil. V Hrpeljah denimo so v nedeljo zasegli dve vozili, in sicer 38-letniku in 47-letniku, ki sta bila na hitrem testu pozitivna na prepovedane droge. Oba sta odklonila strokovni pregled.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjem prazničnem podaljšanjem koncu tedna intervenirali v 213 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 558 klicev. Obravnavali so 34 prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali sedem vlomov, 11 tatvin in eno drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bilo 19 intervencij. Obravnavali so tudi šest požarov. Policisti so na območju PU Koper v zadnjem vikendu obravnavali še 107 ilegalnih prehodov državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija