RYANAIR NE SME VEČ ZARAČUNAVATI PRTLJAGE: Samo ena potnica se je morala pritožiti

Svet

Špansko sodišče je nizkocenovnemu letalskemu prevozniku Ryanair naložilo, da povrne denar potnici, ki so ji dodatno zaračunali kabinsko prtljago. Letalskemu prevozniku so naložili tudi, da umakne sporno določilo, po katerem so morali potniki dodatno plačati, da so lahko na krovu letala med kabinsko prtljago imeli desetkilogramski kovček.

Irski letalski prevoznik potnikom na letalo dovoli brezplačen vnos manjše osebne torbe, ki jo je moč pospraviti pod sedež, od novembra lani pa potnikom dodatno zaračunava za kovčke kabinskih mer, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

To je zmotilo potnico, ki se je pritožila na trgovinsko sodišče v Španiji, ki je odločilo, da ji mora Ryanair vrniti 20 evrov in plačati z zakonom določene obresti.

V sodbi, ki je dokončna, je sodišče Ryanairovo politiko zaračunavanja prtljage označilo za "žaljivo" v odnosu do pravic potrošnikov v Španiji. Letalskemu prevozniku so zato naložili, da iz svojih pravil umakne sporna določila.

Letalska družba, ki ima sedež v Dublinu, se na sodbo še ni odzvala.

Že februarja je italijanski varuh konkurence zaradi politike prevoza prtljage kaznoval nizkocenovna letalska prevoznika Ryanair in Wizzair. Oba prevoznika potnikom omogočata, da na krov s sabo brezplačno prinesejo le en manjši kos prtljage, ki ga lahko spravijo pod sedež pred sabo. Za večje torbe in kovčke morajo plačati.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija