RUSKI SVETOVALCI PUTINU NE UPAJO POVEDATI RESNICE? Odkritja ameriških obveščevalcev razkrivajo

Svet

Ameriški obveščevalci imajo informacije o tem, da svetovalci ruskega predsednika Vladimirja Putina zavajajo glede poteka vojne v Ukrajini in glede posledic sankcij proti Rusiji, ker mu ne upajo povedati resnice, je v sredo povedala direktorica za komunikacije pri Beli hiši Kate Bedingfield. Podobno ocenjujejo tudi britanski obveščevalci.

Putin naj bi se sicer zavedal, da ga "peljejo žejnega preko vode", zato prihaja do vse večjih napetosti med njim in ruskim vojaškim vrhom.

Washington upa, da bo razkritje te informacije Putina prepričalo, da znova razmisli o tem, kaj dela, in se morda odloči za konec vojne, preden bo njegova vojska doživela še večje izgube.

Bedingfield: Ne želim ugibati, kaj razmišlja Putin

Morala ruskih okupatorjev naj bi bila na dnu zaradi nepričakovano ogorčenega in uspešnega odpora ukrajinskih enot.

Bedingfieldova je dejala, da obveščevalne informacije potrjujejo dejstvo, da je vojna velika strateška napaka Rusije, ni pa želela ugibati, kaj razmišlja Putin.

Tudi državni sekretar ZDA Antony Blinken je ocenil, da sodelavci Putinu ne upajo povedati resnice, kar da je dobro znana Ahilova peta avtokratskih režimov, kjer ljudje ne upajo iskreno govoriti. Blinken je to povedal novinarjem v sredo med obiskom Alžirije.

Predsednik ZDA Joe Biden je v sredo ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega obvestil, da njegovi vladi namenjajo 500 milijonov dolarjev neposredne proračunske pomoči.

Do podobnih zaključkov prišli tudi britanski obveščevalci

Zelenski pa je Bidnu povedal, da bodo mir lahko dosegli le takrat, ko bo imela Ukrajina dovolj trden položaj na bojišču, za kar potrebujejo večjo vojaško pomoč ZDA in zaveznikov.

Do podobnih zaključkov kot ameriški so prišli tudi britanski obveščevalci. Vodja britanske varnostne agencije GCHQ Jeremy Fleming, ki sicer zelo redko stopi pred kamere, je namreč ob obisku v Avstraliji menil, da je Putin napačno ocenil tako situacijo v Ukrajini kot odziv mednarodne skupnosti na invazijo ter da mu nekateri svetovalci zdaj ne upajo povedati resnice.

Kot je še povedal, so ruski vojaki že močno demoralizirani in v vse večji meri brez ustreznega orožja, zato nekateri ne želijo več slediti ukazom nadrejenih, sabotirajo lastno opremo in so celo po nesreči sestrelili lastno letalo.

Obenem je posvaril Kitajsko pred tveganji, če se bo preveč povezovala z Rusijo. Povezovanje z režimom v Moskvi, ki zavestno in nezakonito ignorira globalna pravila, zagotovo ne bo koristilo ambicijam Pekinga, da postane vodilni akter na globalnem odru, je poudaril.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  31 .03. 2022 ob  13: 49
Iz tovarne "fals flag" in stalne protiruske propagande spet isto - nov dan nova "novica"

Kaj ni bilo rečeno, da bojo Rusi tri tedne nazaj na koncu z raketami, strelivom ipd.? Kaj pa sankcije, delujejo (predvsem zoper članice EU)? Ni bilo rečeno, da bo po dveh tednih sankcij Rusija pokleknila ali kako so to že rekli/opisali?
Pjero Shriba |  31 .03. 2022 ob  13: 20
-1
Putin je hotel Ukrajincem samo dobro.
Enako so Hitlerja in Stalina zavedli obveščevalci.
Vsi trije so se borili za mir in pravico na svetu.
Madona tile obveščevalci, kako so poredni.
Nixon |  31 .03. 2022 ob  11: 44
Vsa sreča pa ameri imajo "dobre" svetnike. "Mogoče" so jih malček zavedli v Iraku s podatkom o kemijskim orožjem za masovno uničenje katero nikoli niso najdili ... seveda ob posledicah od par sto tisoč mrtvih in uničenem Iraku. Mislim.....
Kush |  31 .03. 2022 ob  11: 12
Ma kaj ste lahko se bolj bedni?! Verjet ameriskim obveščevalcem je tocno tko kot verjet nasim politikom da se bojo odpovedali plačam in vsem ugodnostim ki jih imajo.
Po vaše je to tko: ce so rekli americani aaa potem pa bo to res!
Bolj podrepniško ne gre!
anton |  31 .03. 2022 ob  10: 37
... ja, in ta podatek so američani in angleži dobili od ... medijska propaganda je "vražja" zadeva ...
Justinopolis |  31 .03. 2022 ob  10: 20
-1
Med gorečim govorom Putina v ruski Dumi je v dvorani nekdo kihnil. Ker ga je to zmotilo pri govoru je ves ogorčen zavpil: "kdo pokihjot? Poslanci vsi posrani tiho. Putin pa: "prva vrsta postreljot". Ker se na njegov drugi poziv spet ni nobeden oglasil, znova: "druga vrsta postreljot!" Končno se ta revež okorajži in: "tovariš ja pokihjot". Putin pa: "na zdravjot!!"