RUMENO OPOZORILO: Padlo bo več kot 100 litrov dežja na kvadratni meter

Slovenija

Agencija RS za okolje (Arso) za danes zvečer do torka sredi dneva na širšem območju Julijskih Alp in njihovega predgorja napoveduje večjo količino padavin. Krajevni nalivi in močni sunki vetra se bodo pojavljali tudi drugod po Sloveniji, zato je agencija za torek za severozahodno in jugovzhodno Slovenijo izdala oranžno vremensko opozorilo.

Izvir Hublja v Ajdovščini minuli četrtek.

V agenciji opozarjajo, da bo danes in v torek ponekod na širšem območju Julijskih Alp padlo tudi več kot 100 litrov dežja na kvadratni meter. Danes bo sicer deževalo predvsem na zahodu in jugu Slovenije, ponoči pa se bo dež razširil nad vso Slovenijo, so zapisali na spletni strani agencije.

⚠️ Zaskrbljujoči podatki za Bovec, če preverimo stanje vnaprej. V bistvu je za celotno Posočje napoved kar alarmantna,...

Objavil/a Neurje.si dne Ponedeljek, 30. oktober 2023

V Geološkem zavodu Slovenije pa opozarjajo, da danes popoldan in v torek zaradi napovedanih povečanih količin padavin in predhodne namočenosti tal obstaja povečana nevarnost za nastanek novih zemeljskih plazov in reaktivacijo zemeljskih plazov, ki so nastali ob avgustovski ujmi, so sporočili.

????????????̌????????????????????̌???????? ???????????????????? ???? ???????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????? ???? Od zahoda se našim krajem bliža višinska dolina hladnega zraka z...

Posted by ARSO vreme on Ponedjeljak, 30. oktobar 2023.

Povečana verjetnost za nastanek zemeljskih plazov velja predvsem za severozahodno Slovenijo in se bo povečevala sorazmerno s količino padavin.

Prebivalce opozarjajo, naj bodo pozorni na dogajanje na plazovih in na pojavljanje sprememb na tleh, objektih ter pobočjih in upoštevajo navodila, ki jih je posredovala civilna zaščita, še posebej ob odrejeni evakuaciji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija