RUMENA FAZA SE NAM ODMIKA: V obalno-kraški regiji v soboto le dve novi okužbi

Slovenija

V soboto so v Sloveniji ob 2611 PCR testih potrdili 451 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 17,3 odstotka, je objavila vlada. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 529 covidnih bolnikov, 93 na oddelkih intenzivne nege. V domačo oskrbo so odpustili 16 oseb, sedem jih je umrlo. Sedemdnevno povprečje okužb je 769.

Sedemdnevno povprečje okužb je bilo tako v soboto za šest višje kot v petek.

Število oseb, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo zaradi covida-19, je naraslo za 16, število tistih na oddelkih intenzivne nege pa se je zmanjšalo za dva.

Oba podatka državo še vedno uvrščata v oranžno fazo sproščanja ukrepov. Za prehod v rumeno fazo bi sedemdnevno povprečje okužb moralo pasti pod 600, število hospitaliziranih pa pod 500.

Trend obolelosti s koronavirusom v ???????? na dan 27. 2. 2021 (00:00-24:00): - Št. testiranj: 2611 - Št. pozitivnih: 451...

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Nedelja, 28. februar 2021

"Padec krivulj se je končal, zlagoma zavijamo navzgor," ugotavljajo pri Sledilniku za covid-19. Število covidnih bolnikov v bolnišnicah se spet povečuje, zvišalo se je tudi število aktivnih primerov. Rumena faza je tako korak dlje kot pred dnevi.

V obalno-kraški regiji, v kateri so se z včerajšnjim dnem zaostrili ukrepi, so včeraj potrdili izredno malo novih okužb, in sicer le dve, po eno v Piranu in Komnu. Največ okužb so v soboto sicer potrdili v Ljubljani, in sicer 65.

Analize odpadnih voda sicer kažejo porast koronavirusa ravno na koprski čistilni napravi, poleg šaleške in domžalske.

V Splošni bolnišnici Izola se zdravi 17 oseb s koronavirusom, od tega tri na intenzivni terapiji.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je v državi trenutno 10.651 aktivnih okužb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija