RTV SLOVENIJO BOSTE PLAČEVALI VEČ? To želijo danes na programskem svetu (ANKETA)

Slovenija

Programski svet RTV Slovenija bo danes predvidoma razpravljal o možnosti za dvig rtv-prispevka. Tudi na tak način bi lahko javni zavod izboljšal svoj finančni položaj, saj so imeli lani nekaj manj kot pet milijonov evrov minusa.

Vodstvo javnega zavoda pod taktirko prejšnjega generalnega direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunca je ministrstvu za kulturo pred dvema letoma predlagalo dvig rtv-prispevka za 7,84 odstotka oz. za en evro na znesek 13,75 evra. Kot argumente so navedli inflacijo in dvig plač zaposlenih v javnem sektorju.

Na ministrstvu so takrat dejali, da se prispevek res že vrsto let ni usklajeval zaradi pomanjkljivosti zakona, ki ne predvideva tega avtomatizma, a da je treba imeti dolgoročnejšo perspektivo, saj ad hoc rešitve kot denimo dvig prispevka ne bodo celostno rešile problema glede dolgoročne vzdržnosti poslovanja.

Kaj pa menite vi? Je dvig zneska rtv-prispevka upravičen? Pred vami je anketa – v kolikor vam oglas zakriva aplikacijo, pritisnite na x.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  17 .05. 2021 ob  17: 50
RTV Slovenija ima dober raznovrstni program, kar pomeni izobraževanje, dokumentarce, filme, kultura in pa informacije !!! ManofSteel pa je najbrž prilepljen na televizijo v imenu laži in zato je tako zabit!!!!
japajade |  17 .05. 2021 ob  10: 31
ManofSteel@, imaš popolnoma prav, ni potrebno plačat naročnine za RTV, privarčevani znesek pa lahko nameniš za nakup slikanic z otroško vsebino in pobarvank, pač, literaturo primerne za tvoje umske sposobnosti!
Ištrijan |  17 .05. 2021 ob  10: 29
Ma čaki malo, meni nekaj tukaj ni jasno! Vrli predsednik ljubljanske ulade in dosmrtni predsednik partije S(d)S že leta laja, da kako je ta prispevek previsok in da ga on samo baje že dolgo sploh ne plačuje (me zanima če je morda že dobil kakšen opomin ali celo izvršbo?!), sedaj, ko mu je končno na čelo RTV uspelo postavit svojega človeka pa je prvi ukrep dvig prispevka?! Ni kaj, Janša načelen človek! Zgled za vse generacije......
ManofSteel |  17 .05. 2021 ob  09: 43
Kakšen rtvjQuery1123006791375617674023_1621237330526? Kdo sploh gleda to skorupcalo??? Pa še plačat morem !?!?!? Ne plačam več ! paraziti smrdljivi kvazi novinarski