ROVINJSKI VRTEC BO ODPRT DO 21. URE: Kaj pa pri nas, bi tudi potrebovali več popoldanskega varstva? (ANKETA)

Istra

Vrtec Neven v Rovinju po pisanju portala Glas Istre načrtuje uvedbo podaljšanega delovnega časa do 21. ure. O tem je ravnateljica Sandra Obranić včeraj govorila z županom Markom Paliago, program pa bo financiran z denarjem ministrstva. Kakšno je vaše mnenje, je potreba po popoldanskem varstvu prisotna tudi na Obali? Več v spodnji anketi.

Rovinjski župan Marko Paliaga je včeraj obiskal tamkajšnji Vrtec Neven. Z ravnateljico Sandro Orbanić sta se med drugim pogovarjala o organizaciji uvedbe delovanja vrtca v popoldanskih izmenah.

Gre za projekt, ki ga ta vrtec izvaja v partnerstvu z rovinjsko občino. Ta je pred kratkim odobrila znesek 1.010.850 kun (144.407 evrov) od hrvaškega ministrstva za delo, pokojninski sistem, družino in socialno politiko v okviru operativnega programa Učinkoviti kadri 2014–2020, piše časnik Glas Istre.

Pobuda je osredotočena na enega ključnih izzivov kakovostne zgodnje in predšolske vzgoje, v okviru tega tudi organizacijo vrtcev, ki se prilagaja potrebam zaposlenih staršev in tako podaljšuje delovni čas vrtcev. Ob tem se bo spoštoval državni pedagoški standard in otroci ne bodo ostali v vrtcu dlje od 10 ur, še piše časnik.

V Mestni občini Koper, denimo, popoldansko varstvo organizira Vrtec Koper, v katerem do 20. ure delujeta dva samostojna popoldansko izmenična oddelka. Vanju so vključeni otroci od prvega do šestega leta starosti. Menite, da bi moralo biti tovrstno varstvo zagotovljeno tudi drugod po Obali? Vabljeni k izpolnjevanju spodnje ankete!

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija