ROPARSKA TATVINA NA ŠKOFIJAH: Odprl vrata vozila in ji iz rok iztrgal torbico

Kronika

Do predrznega ropa je sredi noči prišlo na Škofijah. Ob 1.45 je 55-letna ženska, doma iz okolice Kopra, pred lokalom sedla v vozilo. Neznan moški je odprl vrata in zgrabil njeno torbico. Torbico je zgrabila tudi sama, vendar mu je uspelo, da ji jo je iztrgal iz rok in pobegnil. V torbici je imela gotovino, kartice in telefon. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje roparske tatvine, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Še ena roparska tatvina se je včeraj zgodila na območju Kopra. Ob 9.20 je 46-letni domačin v eni od koprskih trgovin ukradel nekaj prehrambenih izdelkov in brez plačila odšel iz trgovine. Prodajalec je odšel za njim in izdelke zahteval nazaj. Namesto tega mu je 46-letnik grozil, ga udaril in pljunil.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah posredovali v 49 nujnih primerih, na številko 113 so prejeli 123 klicev. Obravnavali so dvanajst prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. Na področju kriminalitete so obravnavali vlom, pet tatvin in dve roparski tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali štirikrat.

Včeraj popoldne so policisti dobili prijavo, da je nekdo vlomil v vozilo, ki je bilo parkirano na Razdrtem. Vlomilec je povzročil za okoli 500 evrov škode, sem je všteta škoda na vozilu in ukradena gotovina.

Koprski policisti so včeraj dobili prijavo spletne goljufije. Na spletni strani v Nemčiji so oškodovanci naročili in vplačali tovorno vozilo. Ko so odšli ponj, pa na naslovu ni bilo podjetja, ki naj bi vozilo prodajalo. Na telefonske številke, preko katerih so komunicirali z domnevnimi prodajalci, se ne javlja nihče več. Policisti zbirajo obvestila.

Poostren nadzor v prometu

Na območju PU Koper so policisti med 11. in 24. marcem izvajali poostren nadzor v prometu. Zaradi uporabe telefona med vožnjo in neuporabe varnostnega pasu so izrekli 210 ukrepov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija